​Castellar rebutja donar suport al «Govern legítim de Catalunya»

Ho fa gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, Ignasi Giménez, del grup socialista, en el ple ordinari d'aquest novembre

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:54h
El ple de Castellar, corresponent al mes de novembre, celebrat aquest dimecres, ha desestimat donar suport al “Govern legítim de Catalunya”. En una moció presentada per ERC, a la qual s’han adherit el PDECat i Decidim Castellar. El vot de qualitat de l’alcalde, Ignasi Giménez, del grup socialista, ha permès tombar la proposta.
 
La primera de les dues mocions de l’ordre del dia i que ha monopolitzat gairebé una tercera part del plenari, entre retrets de l’equip de govern i la formació republicana. Giménez ha defensat la posició del seu grup recordant que van “col·laborar en l’organització del referèndum”, així com la seva oferta d’ajuda durant l’1-O a Sabadell davant el fets de repressió que van viure, la celebració d’un ple extraordinari contra la repressió policial, l’adhesió a la crida d’aturada de país del passat 3 d’octubre “i la llista podria ser llarga”, ha remarcat.
 
El batlle ha assegurat que diversos punts de la moció “ja s’han complert amb posicionaments institucionals” i ha reclamat, “trobo a faltar més autocrítica, com ja han fet els responsables polítics de diverses forces, en aquesta proposta”. A més, ha afegit, “nosaltres, a vegades, si ens hem hagut de posicionar en contra de les directrius del PSC, ho hem fet. No ens hem amagat i hem donat la cara”.  
 
El regidor d’ERC, Josep Maria Calaf, ha defensat que la moció “és una altra cosa i que no té res a veure amb l’autocrítica”, tot i així ha admès els exercicis d’autocrítica dels líders del seu partit. Ha dit que el que s’ha exposat “no va contra el govern municipal”.   
 
En una línia crítica també s’ha pronunciat la portaveu de Decidim, Bet Tena, que ha qualificat “d’excusa apel·lar a l’autocrítica, perquè hi ha molts punts que no els voleu fer”. En aquest sentit, ha assenyalat “si el que no voleu es posar una pancarta ni reprovar els partits, perquè sempre feu això de ni xixa ni limonà, parlem clar i així es podrà desencallar tot”.