​Thomas Noone i Andrés Corchero aterren a Ca l'Estruch

Els dos coreògrafs, de gran trajectòria, presenten les seves propostes aquest divendres i dissabte

Un moment d'un espectacle de Thomas Noone
Un moment d'un espectacle de Thomas Noone
Redacció
24 de novembre del 2017
Aquest cap de setmana l’Estruch acull dos coreògrafs amb grans trajectòries. Andrés Corchero dirigeix i coreografia per a Jadeo Teatro Vivo sin vivir en mí, peça que presentaran el divendres 24 de novembre, a les 9 del vespre, al teatre, i que es vol acostar a l’experiència que busca la unió de l’ànima humana amb la divinitat.

Per la seva banda, la companyia de Thomas Noone actuarà el divendres 24 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, dins del cicle Diàlegs en Trànsit. I la mateixa companyia farà una mostra del work in progress de Closer, el dissabte 25 de novembre, a les 9 del vespre, a la Vela de l’Estruch.

Andrés Corchero i Jadeo Teatro presenten Vivo sin vivir en mí

La companyia Jadeo Teatreo ha nascut arran del procés de creació i investigació amb el coreògraf Andrés Corchero a les aules de l’Institut del Teatre. A partir d’un exhaustiu entrenament corporal i la pràctica performativa Body Weather –que es pot traudïr com a “clima corporal”– , ideat pel mestre japonès Min Tanaka i que ha estat desenvolupat pel mateix Andrés Corchero, sorgeix l’espectacle Vivo sin vivir en mí.

Jon James, Alex Luzón, Anna Pérez Moya, Jordi Romero i Omar Tubau són els cinc intèrprets d’aquesta peça i Núria Vila n’és l’escenògrafa. “El millor ha estat enfrontar-nos a nosaltres mateixos i a l’espiritualitat des del cos i la dansa”, comenta Andrés Corchero, que en aquesta peça es vol acostar a la mística, l’experiència que busca la unió de l’ànima humana amb la divinitat.

La recerca ha dut els membres de la companyia a inspirar-se en textos que parlen de misticisme des de diferents vessants: Octavio Paz, Santa Teresa de Jesús, Simone Weil... Amb accions mínimes, escolta profunda, esforç i sacrifici exploren l’esperit com a força que dona sentit al cos.

Thomas Noone s’endinsa en la gestualitat del clown a Closer

Closer, de Thomas Noone, ofereix una visió de 270° a l’espectador. És un espectacle ideat per a espais no convencionals. Suma elements àgils i vigorosos del clown a la coreografia per buscar la intersecció amb els codis del circ.

La peça indaga en les relacions de l’ésser individual amb el col·lectiu. A quina distància podem estar d’algú? Quant mostrem de nosaltres mateixos? Fins a quin punt ens coneixem? Quina acció ens trairà i quan ens traïm a nosaltres mateixos? Una peça per a sis intèrprets que aniran teixint una xarxa de relacions a través d’una dansa molt expressiva i acrobàtica.

Coreografiat i dirigit per Thomas Noone, Premi Ciutat de Barcelona, Closer compta amb l’assistència de Núria Martínez aquest espectacle compta amb els ballarins: Alba Barral, Javier G. Arozena, Jeronimo Forteza, Eleonora Tirbassi, Gemma Güell i Pierfrancesco Porrelli. El compositor Jim Pinchem ha escrit la música original i Maz Glaenzel ha dissenyat l’escenografia.