Sabadell encén el Nadal aquest divendres amb l'enllumenat i la Fira de Santa Llúcia

L'activitat es farà al centre, al passeig de la Plaça Major

El Col·lectiu Bafarada, autor del cartell
El Col·lectiu Bafarada, autor del cartell | Juanma Peláez
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:36h
Aquest divendres la ciutat de Sabadell dona el tret de sortida oficial a les festes de Nadal, una cita que és considerada la més màgica de l'any i on il·lusió, llums i colors es donen la mà per tenyir els carrers de la ciutat. Aquest any, l'arrencada del Nadal es fa aquest divendres, 24 de novembre, a un mes clavat per la Nit de Nadal.

La Fira Santa Llúcia s’instal·la per segon any consecutiu a la plaça de Sant Roc. Les casetes es van començar a col·locar el diumenge, i al llarg d'aquesta setmana els firaires ja hi han començat a posar les figures del pessebre i altres elements característics del Nadal. L'acte oficial d'obertura de la fira es farà a les 18.00 hores, amb una visita institucional de diversos representants de l'Ajuntament, encapçalats per l'alcalde, Maties Serracant.
 

El carrer Sant Antoni amb la nova decoració de Nadal. Foto: Albert Segura


A les 19.00 hores, al passeig de la Plaça Major, es farà l’acte d’encesa de llums, que comptarà també amb representants de les associacions de comerciants de la ciutat i representants de les empreses patrocinadores dels arbres de Nadal. Aquest any l’enllumenat estarà format per més de 537 arcs de llums ubicats a 64 carrers i places de la ciutat, que s’encendran cada dia, amb tecnologia LED de baix consum, a partir de les 18.00 hores i fins les 22.00 hores.

Una de les novetats d’aquest Nadal és que s’il·luminarà el carrer de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès i l’avinguda de l’Onze de Setembre, amb la voluntat de donar cobertura al recorregut de la Cavalcada de Reis. A més, s’il·luminaran 5 arbres de Nadal a l’espai públic finançats per empreses via conveni de patrocini, uns arbres que tindran una alçària de 8 metres i estaran ubicats a la plaça de Catalunya, la plaça de Còrdova, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer dels Galliners i la plaça del Farell.

Cal sumar-hi els tres arbres que es decoraran i s’il·luminaran gràcies al treball conjunt de diverses entitats de la ciutat, al parc del Nord, a la plaça de Benjamín Garcia i a la de Cristóbal Ramos. També s’il·luminaran altres equipaments com la Torre de l’Aigua.

Al passeig de la Plaça Major s’hi instal·laran tres fanals cúbics de 2, 3 i 2,5 metres que, amb el disseny del fanal de l’ESDi, reforçaran el relat el conte de la Nit de Reis i de com la ciutat s’il·lumina per brillar dins i fora. Aquesta decoració especial al Passeig, es complementarà amb la de l’edifici de l’Ajuntament, que donarà també calidesa i qualitat a l’espai públic del centre de la ciutat.

També la façana de l'Ajuntament a la plaça Doctor Robert s'hi han instal·lat els fanalets que ompliran aquest racó de la ciutat de llum i color.
 

Els fanalets de l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Albert Segura


Cal afegir que enguany se suma, a més, la il·luminació de la plaça del Gas gràcies a la col·laboració del Museu del Gas.

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia romandrà Sant Roc fins al 23 de desembre, amb un horari d'obertura de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores. En aquesta ocasió hi ha prop d’una vintena de casetes on es podran trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.
 

Paradistes instal·lant la Fira de Santa Llúcia de Sabadell. Foto: Albert Segura


L'Agrupació de Paradistes de la Fira de Santa Llúcia, organitzarà diverses activitats, entre les quals destaca el concurs infantil Troba el Pastor penjat, del 25 de novembre al 22 de desembre o el taller infantil de globoflèxia el 10 de desembre d’11 a 13 h. A més, col·laboraran amb l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell en el muntatge del Pessebre i en els Tió gegants dels dies 17 i 23 de desembre.

Cal destacar també que els paradistes de la Fira de Santa Llúcia col·laboren en la il·luminació de la Figuera del pati de la Casa Duran, on s’ubicarà el pessebre de la ciutat, així com en la il·luminació dels arbres del Racó del Campanar i la plaça de Sant Roc.
 

La Fira de Santa Llúcia ha obert portes. Foto: Juanma Peláez