Consulteu si heu estat elegits membres de mesa per les eleccions del 21 de desembre a Sabadell

Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat el 25 de novembre a les 17:14h

Aquest dimecres pel matí s'ha celebrat el sorteig per designar els membres de les meses electorals per a les eleccions espanyoles del proper 21 de desembre a la ciutat de Sabadell. Podeu consultar si heu estat elegits membres d'una mesa en aquest enllaç.

En total s’han nomenat 2.025 persones entre els 121.725 electors de Sabadell que reunien les condicions establertes per la Llei electoral per ser designades per a aquesta tasca.

Condicions per ser membre de mesa

A grans trets, les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts–, i major de 18 anys el dia del sorteig, i com a mínim saber llegir i escriure. Pel que fa als càrrecs de les meses electorals, es trien 9 persones per mesa –1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents, i 1 segon vocal titular i 2 suplents–, de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. El president ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notifiquen en un termini de 3 dies a partir del sorteig. Si algun nomenat té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposa d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

Un total de 57 col·legis electorals, 225 meses i més de 150 mil electors

Per a aquesta ocasió, la ciutat comptarà amb 57 col·legis electorals i 225 meses, igual que a les passades eleccions generals. El nombre total d’electors que figuren a les llistes definitives del cens de la ciutat és de 152.865. En aquestes eleccions podran votar els ciutadans i ciutadanes espanyols majors d'edat inscrits al cens electoral.

Canvis de col·legis electorals

Per a aquestes eleccions hi ha alguns canvis de col·legis electorals. Així, l’electorat que a les passades eleccions votava a la Biblioteca del Sud podrà exercir el dret de vot al Col·legi Vedruna La Immaculada de Sabadell (seccions electorals 6-17 i 6-18). I l’electorat que anteriorment votava al Casal de Gent Gran de la Roureda ara té assignada la Sala Miguel Hernández (seccions electorals 318-A, 3-19 i 3-25) i el Centre Cívic de Can Deu (secció electoral 3-26).

Per tal d’informar els electors afectats, addicionalment a les targetes censals enviades per l’INE, en els propers dies s’enviarà una comunicació als veïns explicant aquests canvis.