VÍDEO Així ha abandonat Gesa el ple abans de debatre la moció de llibertat dels presos polítics

El portaveu popular ho ha fet com a mostra de rebuig a l'ús "de propaganda política" que es fa del ple

El ple municipal de novembre
El ple municipal de novembre | Albert Hernàndez
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:18h

Era el penúltim punt de l'ordre del dia del ple municipal de novembre, celebrat aquest dimecres, presentat per ERC i que demanava la llibertat dels presos polítics. Una vegada s'ha presentat, el portaveu del PP, Esteban Gesa, ha recollit les seves coses i ha abandonat la sessió plenària. 

Gesa ha justificat la seva marxa a que "està cansat que s'utilitzi el ple municipal com una eina de propaganda política i es duguin a votació assumptes que no són competència municipal o que ni són temes polítics". El popular ha tornat a recordar que a Espanya "no hi ha presos polítics des de fa més de 40 anys" i ha remarcat "la separació de poders" a l'Estat. 

El popular ha criticat que aquest tema es porti a debat per no ser el lloc adequat "per rebutjar públicament els autos dictaminats per una jutge i l'Audiència Nacional. Evidentment, que tampoc ho facin els portaveus dels grups municipals". 

Un punt de l'ordre del dia, que ha prosperat, i en el que el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, s'ha mostrat molt vehement amb la seves intervencions per la incomprensió de tenir "companys" empresonats. El republicà ha tancat el torn de paraules posant un àudio d'unes declaracions de la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, en el que manifestava la preservació de la unitat territorial, i ha acabat Fernàndez: "a buen entendedor, pocas palabras le bastan".