El ple aprova retirar la cessió de Cal Balsach a El Tallaret

L’alcalde defensa les actuacions municipals dutes a terme, justificant que era “un encàrrec polític” | L’oposició, especialment els socialistes, recorden que s’ha de canviar la normativa urbanística

22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:55h
L’estira i arronsa perquè l’Associació Casal El Tallaret faci ús d’un espai a Cal Balsach ha viscut un capítol més. Ha estat en el ple municipal de novembre, celebrat aquest dimecres, en el que s’ha aprovat desestimar l’adjudicació directa a l’entitat. Un punt en l’ordre del dia que malgrat la unanimitat que ha comportat, l’oposició s’ha alineat per criticar la política del govern en aquest tema.
 
Els regidors no adscrits, Lluís Monge i Carles Bosch, C’s, PP i l’equip de govern --Guanyem, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i ERC-- han votat a favor i el PSC s’ha abstingut. Precisament, el portaveu socialista, Josep Ayuso, ha iniciat el debat amb l’informe d’un professor de dret administratiu de la Universitat de Barcelona (UB) que assegura “no està permesa” aquesta concessió. Ha recordat que diverses vegades ho va advertir.
 
Ayuso ha suggerit que si  s’ha de fer la cessió “prèviament cal una modificació de pla general, amb la normativa urbanística vigent no és possible”. En aquest sentit, ha determinat que “algú haurà d’assumir els errors i també demanar disculpes” i ha finalitzat, “esperem que estiguin a l’alçada i actuïn en conseqüència”.
 
El portaveu del grup de CiU, Carles Rossinyol, ha lamentat que qui “els ha obert els ulls no han estat els treballadors de l’Ajuntament sinó un dictamen jurídic extern”.
 
L’alcalde, Maties Serracant, ha defensat l’actuació municipal i la dels treballadors públics, “no es va fer amb més celeritat de la que pertocava”, ha subratllat. Serracant ha apuntat que es “va tirar endavant un acord polític, aprovat per unanimitat en un ple” i ha afegit, “algú ho va judicialitzar”, en referència al PSC. Ayuso ha replicat que es va optar “per la via penal, perquè enteníem que hi havia delicte” i “de totes maneres, per la via contenciosa, hauríem acabat al mateix punt”.