​Dos sabadellencs, entre els nous caganers d'aquest Nadal

Gabriel Rufián i Jordi Cuixart se sumen a la família de Caganer.com, que té parada a la Fira de Santa Llúcia de Sabadell | El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i Jordi Sànchez també s’incorporen al llistat, així com personatge animats com Lady Bug o El Petit Príncep.

Jordi Cuixart, al centre, i Gabriel Rufián, al fons
Jordi Cuixart, al centre, i Gabriel Rufián, al fons | ACN
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:50h
Els sabadellencs Jordi Cuixart i Jordi Sànchez s’han sumat aquest Nadal a la família de caganers que l’empresa Caganer.com ha presentat per aquestes festes. El president d’Òmnium Cultural, a la presó acusat de sedició, i el diputat d’ERC al Congrés se sumen a altres noves cares al món del pessebre com el president de l’ANC, Jordi Sànchez, la diputada de la CUP, Anna Gabriel o el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. L’empresa tindrà parada a la Fira de Santa Llúcia, que obre portes aquest divendres i que s’allargarà fins el 23 de desembre.

La decisió respon a la voluntat de reflectir l’actualitat del nostre país al pessebre, amb un accent posat als fets que han sacsejat Catalunya a nivell polític des del passat mes setembre. “L’actualitat sempre pot créixer però també decréixer, i cal estar atent per veure si el fil es mantindrà fins el Nadal, perquè pot passar que per Nadal un fet caigui en l’oblit”, explica el gerent  de l’empresa, Marc Alòs. 
 

Marc Alòs, al centre, a la parada de Sabadell. Foto: Albert Segura


Però el procés català segueix ben viu, i aquests caganers segueixen a primera línia d’actualitat política. També se sumen a la proposta nadalenca personatges animats com la família Lady Bug, El Petit Príncep, Luigi o Sonic. També entren com a nous els germans Roca, Ferran Adrià, Charles Darwin, o un surfista, “petició que ens feien des de fa anys des d’Austràlia”, ha explicat Alòs. 

La parada es trobarà a la fira de la plaça Sant Roc fins el proper 23 de desembre.
 

Dos caganers, a la Fira de Santa Llúcia de Sabadell. Foto: Albert Segura
 

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. Foto: Albert Segura