El pressupost de Sabadell del 2018 supera els 200 milions d'euros

El ple aprova els números del proper any, gràcies als vots favorables de l'equip de govern

Un moment durant el ple de novembre de Sabadell
Un moment durant el ple de novembre de Sabadell | Albert Hernàndez
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:47h
El pressupost del 2018 experimentarà un increment de l’1,83% i passarà dels 200 milions d’euros, assolint els 204. Això representa 3,7 milions més que l’any anterior. El ple de novembre, celebrat aquest dimecres, ha donat llum verda aquestes xifres, gràcies als vots favorables de l'equip de govern. És a dir, ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem. S'han abstingut els regidors no adscrits, Carles Bosch i Lluís Monge, i PSC i han votat en contra PP i C's.  

Els números, tal com ha defensat el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, busquen la transformació material i social de la ciutat, millorant el benestar individual i col·lectiu de la ciutadania i la cohesió social, com també mantenint els esforços per millorar físicament l’espai col·lectiu. 

Uns eixos principals ja definits en el Pla de Mandat, document marc de treball que ja marcava les línies estratègiques i que el Govern de la ciutat va desenvolupant mitjançant el pressupost com a màxim exponent de la voluntat política. Tot i així, Fernàndez ha denunciat la restricció a les administracions locals en aquest àmbit, fixada pel Partit Popular amb "les seves lleis". Per això, no es presenten els pressupostos que voldríem sinó "els que podem fer". 

A més, d'avançar en fer de Sabadell una ciutat "més justa i cohesionada", amb el foment de l’ocupació, l’estabilitat laboral i l’economia productiva, també s'ha apostat per la qualitat democràtica i avançar per aconseguir una major transparència institucional i major participació, es troben també entre les línies més destacades.