Guillem Fuster assegura que respondrà a les preguntes del fiscal

Ell i tres militants més de l'organització d'esquerra independentista Poble Lliure, entre els quals hi ha el diputat de la CUP Albert Botran, van ser citats a declarar per l'Audiència Nacional després d'un acte d'homenatge al militant independentista Julià Badia

22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:38h
El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, assegura que respondrà a les preguntes del fiscal sobre l’acte que es va celebrar al febrer de 2017 a Castelló de Farfanya, en l’homenatge que organitzava Poble Lliure dedicat a la figura de Julià Badia, històric militant independentista i conegut com “el nen”, va morir en un accident de trànsit l’any 1987. Fuster ha accedit al jutjat de Sabadell poc abans de les 11.00 hores, on ha de declarar acusat d’un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme.

La denúncia la va fer la Guàrdia Civil, a partir de l’acte en què Fuster hi va assistir però no participar activament. “La brigada d’informació de la Guàrdia Civil va emetre un informe des de Majadahonda (Madrid), i em van incloure en la denúncia feta a l’Audiència Nacional perquè vaig fer una atenció als mitjans de comunicació locals explicant els motius de l’acte”, ha explicat Fuster abans d’entrar, en una atenció als mitjans de comunicació. 

De la mateixa manera, ha destacat que tenia la intenció de respondre totes les preguntes, també les del fiscal. Fuster ha accedit al jutjat de Sabadell acompanyat dels diputats de la CUP Albert Botran i Mireia Boya, així com el sabadellenc Pau Llonch. A fora, un centenar de persones s’han concentrat en senyal de suport.