Juli Fernàndez: «L’acord està avançat, treballat, i esperem tancar-lo aviat»

Les converses entre Unitat, ERC i la Crida van pel bon camí | Consideren que és l’acord més ampli, estable i independentista possible a hores d’ara

Albert Segura
10 de juny del 2015
Actualitzat el 11 de juny a les 10:13h
Juli Fernàndez i Montse Chacon, en roda de premsa
Juli Fernàndez i Montse Chacon, en roda de premsa | Albert Segura

Juli Fernàndez i Montse Chacon, en roda de premsa. Foto: Albert Segura


Les converses entre Unitat pel Canvi, ERC i la Crida per Sabadell estan molt avançades per construir el futur govern de la capital vallesana. Les negociacions per conformar el nou executiu són a tres bandes, però calen dos vots més per obtenir la majoria absoluta necessària per a governar. Per aquest motiu, traslladen a CiU i Guanyem Sabadell la petició perquè se sumin a un acord d’investidura per al proper dissabte.
 
“L’acord està avançat, treballat, i esperem tancar-lo aviat”. Així de contundent ha estat l’alcaldable d’ERC, Juli Fernàndez, que aquest migdia ha ofert una roda de premsa per fer balanç de l’assemblea que ERC va celebrar ahir al vespre a la seva seu per analitzar els escenaris oberts en les negociacions i on es va ratificar la feina feta i el fruit de les converses establertes amb la resta de forces.
 
Fernàndez recorda que des del primer moment van manifestar la seva voluntat d’obtenir un govern el més ampli, estable i fort possible, format per les quatre forces que han obtingut quatre regidors. “Les negociacions han deixat clar que aquest govern és molt difícil de poder-lo fer, i el que fem és explorar el següent govern més fort, ampli i estable, que és el més independentista possible per a la ciutat de Sabadell, amb vuit regidors independentistes, sense eufemismes”, assenyala l’alcaldable, que recorda que és una proposta compromesa amb les necessitats de la gent.
 
Tot i estar en una fase avançada, l’acord no està tancat, i per aquest motiu els republicans asseguren que si no s’acaba formalitzant, analitzaran altres escenaris possibles, encara que no es compti d’entrada amb la majoria absoluta garantida en cap de les opcions.
 
La necessitat d’acords per la investidura
 
Amb 12 regidors resultats del pacte a tres, els caldria un mínim de dos regidors més per assolir la majoria absoluta. Tenint en compte que Guanyem Sabadell ja ha dit que només donarà suport a l’opció que obtingui la majoria absoluta, caldria comptar amb com a mínim dos vots favorables de CiU per obtenir els 14 regidors necessaris.
 
“Cal que ens posem d’acord i que hi hagi un acord d’investidura que faci possible aquest govern nou per a la ciutat, i per tant recordem a tots els partits que així s’hi van comprometre en campanya”, ha assenyalat Fernàndez. Apel·la, així, als compromisos manifestats durant la campanya.