El Vallès, afectat per l’avís preventiu de la Generalitat per contaminació atmosfèrica

Són 12 municipis del Vallès Occidental i vuit de l'Oriental

Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:32h
Un total de 20 municipis, de les comarques del Vallès Occidental i Oriental, són els que s’han inclòs entre la quarantena d’afectats per l’activació de l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona. De fet, formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric.
 
Aquestes localitats, entre les quals es troben les capitals d’ambdues comarques, Sabadell i Terrassa i Granollers, en total són 12 de l’Occidental i vuit de l’Oriental. És una mesura a la que ha donat llum verda la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, però com a fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental.
 
L’objectiu no és un altre que “reduir les emissions de contaminants” per evitar precisament aquest episodi ambiental. Entre les conseqüències que comporta aquesta decisió és la identificació en els planells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, demanar que la ciutadania prioritzi el transport públic, notificar a les activitats industrials i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos i recomanar a les poblacions que aturin o redueixin les obres amb materials pulverulents.
 
L’organisme català ha justificat aquesta activació, perquè en quatre estacions de control repartides per Catalunya --dues al Vallès, Granollers i Montcada-- aquest dilluns van superar el valor límit, fixat en 50 micrograms per metre cúbic per partícules PM10. A Granollers la mitjana diària va ser de 61 i a Montcada de 53.