Rull explica per carta la duresa dels primers dies a la presó

El conseller de Territori i Sostenibilitat comparteix a Twitter una carta destinada als treballadors del seu departament on explica l'empresonament i agraeix els gestos de suport que han rebut

Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:37h

Josep Rull Foto: Sergi Cámara


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha compartit aquest dilluns una carta a través de la xarxa social destinada als treballadors del departament que dirigia abans de l'aplicació de l'article 155. Rull explica com van viure juntament amb la resta dels consellers empresonats els primers moments després de la decisió de la jutge Carmen Lamela. "Els primers dies a la presó són durs", reconeix. "Ens van emmanillar amb les mans al darrere i ens van traslladar als calabossos de l'Audiència Nacional, uns espais d'una sordidesa indescriptible", relata i afegeix que "el trànsit amb furgons de la Guàrdia Civil cap a les diverses presons on inicialment havíem d'anar, també amb grillons, va esdevenir un autèntic viatge cap al més profund de les nostres ànimes".

El conseller comparteix cel·la amb Jordi Turull al mòdul IV, "un mòdul de respecte", explica. "Els nostres companys de mòdul són presos comuns amb sentència definitiva per tota mena de delictes, inclosos delictes de sang", explica. "És una experiència colpidora i, tanmateix, enriquidora", relata. 

Al text, escrit a mà pel conseller, agraeix les mostres de suport rebudes per part dels treballadors i dels ciutadans de Catalunya. "Cada gest d'escalf que protagonitzeu des de Catalunya a dins de la presó són tones i tones d'esperança", afirma a la carta. Al text també reivindica l'"altíssima qualitat humana" dels professionals que s'ha trobat. "Sou un gran equip", els diu Rull, i afegeix que "cadascú des de les seves idees i conviccions" treballen "junts per servir de la manera més lleial i honesta els ciutadans i ciutadanes de Catalunya". 

Podeu llegir la carta completa a continuació: