​El sabadellenc Guillem Fuster declara per «enaltiment del terrorisme» per un acte independentista a Lleida

Fiscalia l’acusa de participar en l’acte d’homenatge al militant independentista Julià Babia

Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:12h
El portaveu de Poble Lliure i veí de Sabadell, Guillem Fuster, està citat a declarar aquest dimecres als Jutjats de la ciutat per un suposat delicte “d’enaltiment de terrorisme” per participar en l’organització de l’acte de record al militant independentista, Julià Babia. Juntament amb ell també estan investigats Ferran Dalmau, Toni Casserras i el diputat de la CUP Albert Botran.
 
Es tracta d’una acusació feta per la Fiscalia General de l’Estat i que l’Audiència Nacional ha acceptat. Fuster al setembre ja va recordar que l’Estat actuava contra Poble Lliure “per una causa descontextualitzada i acomplexada amb l’independentisme dels anys 70 i 80 per tal de criminalitzar, també a dia d’avui, l’independentisme transversal que està guanyant els carres d’aquest país”.
 
En una línia semblant s’ha pronunciat l’Entesa per Sabadell, formació amb la que va estar col·laborant Fuster durant uns anys, que ha definit com “una acció més del deliri persecutori dels aparells de l’Estat contra el moviment independentista”.
 
Per tal de mostrar el suport al sabadellenc, aquest dimecres, a partir de les 10.15 hores, hi ha convocada una concentració de rebuig, just abans de que declari a les dependències judicials.
 
Un acte a Castelló de Farfanya
 
El passat 11 de febrer Poble Lliure va preparar un acte d’homenatge a Julià Babia, conegut amb el sobrenom d’”el Nen”, a Castelló de Farfanya (La Noguera). En aquesta localitat lleidatana és on va morir el 9 de febrer de 1987, en un accident de trànsit. Entre els diferents actes, hi havia un que va comptar amb la participació del cupaire Botran.
 
Babia es va incorporar al moviment d'alliberament nacional el 1976 i més tard va militar als Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, dels quals en va ser fundador el 1979. També va ser impulsor del Moviment de Defensa de la Terra des de la comarca del Bages i quan va morir dinamitzava els escamots de Terra Lliure de la Catalunya Central.