Cita amb la solidaritat: arriba la 15a edició de la Marató de Donants de Sang de Sabadell

Des de les nou del matí i fins a les nou de la nit, amb una pausa al migdia, estarà instal·lada la comitiva al Casal Pere Quart

Donació de sang al Casal Pere Quart
Donació de sang al Casal Pere Quart | Albert Segura
Redacció
21 de novembre del 2017
El Casal Pere Quart acollirà aquest divendres la Marató de Donants de Sang. Serà des de les nou del matí a les 14 hores i de les 17 a les 21. Una campanya que organitza el Banc de Sang i Teixits (BST), conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, entres altres.

Enguany, la iniciativa porta el títol "La teva sang diu coses. Comparteix-la" i vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne i quins usos pot tenir la seva sang.

La Marató arriba més de tres mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Per tant, les persones que van fer donacions arrel d'aquests tràgics fets ja podran oferir-se novament durant la jornada a Sabadell. 

Es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne tres vegades i els homes quatre.