L'exalcalde d'ICV de Cerdanyola, Toni Morral, a la llista de Puigdemont

Concorrerà com a número 18 a la demarcació de Barcelona per Junts per Catalunya

Toni Morral, quan era secretari de l'ANC, amb Jaume Marfany, Carme Forcadell i Núria Guillaumes
Toni Morral, quan era secretari de l'ANC, amb Jaume Marfany, Carme Forcadell i Núria Guillaumes | Roger Segura
18 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:30h
L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Toni Morral (ICV), s'ha incorporat a la llista de Junts per Catalunya que liderarà Carles Puigdemont de cara al 21-D. L'execosocialista ocupa el número 18 per Barcelona.

Morral va ser alcalde de Cerdanyola per ICV en dos mandats, entre els anys 2003 i 2009. El primer va liderar el govern local juntament amb ERC i CiU, mentre que en el segon, la desaparició dels republicans al consistori va fer que l'aliança es teixís únicament amb els convergents. No obstant, la falta d'entesa va fer que Morral destituís la primera tinenta d'alcalde, Consol Pla, i que CiU decidís sortir del govern, donant pas a una moció de censura que va permetre investir alcaldessa la socialista Carme Carmona. 

Morral va passar a ser regidor a l'oposició, i posteriorment va retornar a la seva plaça de treballador a l'Ajuntament de Sabadell, on actualment segueix treballant. Morral, però, ha seguit fent política, i al 2014 va ser nomenat secretari de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), càrrec que va ocupar durant 7 mesos.
 
Amb l'anunci que el també execosocialista Raül Romeva encapçalaria les llistes de Junts pel Sí a les eleccions al Parlament de 2015, Morral va manifestar públicament el seu suport, motiu pel qual ICV el va donar de baixa del partit. Recentment ha estat un dels caps visibles de l'agrupació d'electors que reclamava una llista sobiranista unitària.

Donat que aquesta llista finalment no ha estat possible, el mateix Morral ha anunciat a la xarxa que se suma al projecte de Puigdemont, ocupant la plaça número 18 per Barcelona.