​El PDECat considera que el govern de Sabadell no vol diàleg ni informar sobre les ordenances fiscals

Carles Rossinyol i Sílvia Renom, en roda de premsa aquest divendres
Carles Rossinyol i Sílvia Renom, en roda de premsa aquest divendres | Albert Segura
Redacció
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:26h
El PDECat de Sabadell lamenta que l'equip de govern ha mostrat una nul·la voluntat de diàleg per parlar i discutir les ordenances fiscals de l'any 2018 i la manca d'informació per poder treballar i fer propostes. En una roda de premsa celebrada aquest divendres, el regidor portaveu, Carles Rossinyol, ha posat en qüestió l'increment de l'1,5% d'algunes taxes quan l'any 2015 i 2016 hi va haver superàvit.

"No té sentit que s'incrementin les taxes si després no sabem com invertir els diners" ha dit. Així mateix, ha recordat que les taxes només ha de servir per finançar el servei que presta l'Ajuntament.

"En moltes de les taxes, el principal cost és la feina dels mateixos funcionaris, per això, no entenem per què es modifica l'import de la taxa al marge d'aquest cost, han d'explicar aquest diferencial", ha afegit. Per aquest motiu, des del Partit Demòcrata es considera imprescindible que quan es parli de qualsevol taxa, es posi el costat el cost efectiu del servei i el cost de les bonificacions que es fan.

Rossinyol també s'ha referit que el 19 d'octubre van sol·licitar informació sobre l'ordenança de recollida de residus per valorar la distribució que s'ha fet dels nous trams que han de tributar. Una dada fonamental per valorar i fer propostes, però malauradament encara no hi tenen accés.

També ha denunciat el tractament irracional de la taxa de residus. Amb les decisions que han anat prenent estan desvinculant la fiscalitat de la generació de residus, quan des de la Unió europea diuen que aquests dos factors han d'anar coordinats.

Una prova d'això, segons Rossinyol, és que en aquests moments qui paga la taxa no és la persona que genera el residu sinó el propietari de l'immoble. Per aquest motiu, en molts casos, no hi ha voluntat de millorar o potenciar la recollida selectiva


Rossinyol també ha lamentat que el plantejament que fa l'equip de govern és purament recaptatori. Estan utilitzant la tarifació social per fer pagar més als que ja està pagant. Recordem que el mateix alcalde ja va explicar que en els trams més baixos ningú paga. 

"Si manté la recaptació i reconeix que hi ha un tram que no paga, trasllada el que hauria de pagar aquesta gent als que ja estan pagant, qui ja paga, pagarà el que li toca i més", ha apuntat. Davant aquestes "incongruències", Rossinyol ha finalitzat la seva intervenció assegurant que és imprescindible que totes les taxes corresponents a serveis on hi ha un increment que justifiqui els diferents components del cost.