Tres grans fanalets il·luminaran el Passeig per Nadal

Els llums s’encendran el 24 de novembre amb un acte festiu similar al de l’any passat | La Fira de Santa Llúcia obrirà portes el mateix dia i repeteix a la plaça Sant Roc | La Casa Duran comptarà amb un pessebre vivent

El Col·lectiu Bafarada, autor del cartell
El Col·lectiu Bafarada, autor del cartell | Juanma Peláez
16 de novembre del 2017
Actualitzat el 20 de novembre a les 10:04h
Cada any el Nadal sembla avançar-se una mica més, i si bé els principals comerços de Sabadell ja han engalanat els seus aparadors, a nivell institucional ja s’estan escalfant els motors per encarar el que es coneix com “l’època més meravellosa de l’any”. Aquest dijous l’Ajuntament ha presentat els actes i activitats que es duran a terme, entre els quals hi destaquen l’obertura dels llums dels carrers i la Fira de Santa Llúcia el 24 de novembre, l’organització d’un pessebre vivent a la Casa Duran i la instal·lació de tres fanalets gegants al Passeig de la Plaça Major.

A continuació us expliquem, fil per randa, les activitats previstes, que seguiran per segon any consecutiu la filosofia de Sabadell Il·lumina, on els fanalets hi tindran un paper important.
 

L'arbre del Passeig amb el campanar de Sant Fèlix de fons. Foto: Juanma Peláez


Llums de Nadal

El Nadal donarà el tret de sortida el divendres 24 de novembre. Ho farà amb un gran acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc similar al que es va fer l’any passat, on una coreografia va servir per encendre la façana de la plaça Doctor Robert, on s’hi van instal·lar diversos fanalets gegants. Els llums de Nadal estaran encesos fins el diumenge 7 de gener, i il·luminaran una seixantena de carrers i places amb més de 500 arcs lluminosos.


A més, s’instal·laran vuit arbres de Nadal en diversos emplaçaments de la ciutat. Es repetiran els indrets de l’any passat, però el del Passeig de la Plaça Major deixarà pas a tres grans fanalets, com els que es van utilitzar l’any passat per decorar la façana de l’Ajuntament.

En aquest sentit, es repeteix la iniciativa de dur els fanalets a les escoles, on els alumnes, fins segon curs, els elaboraran per poder rebre els Reis Mags, el 6 de gener.
 

L'Ajuntament, il·luminat amb els fanalets després de l'espectacle. Foto: Juanma Peláez


Fira de Santa Llúcia 

Aquest mateix dia s’inaugurarà la Fira de Santa Llúcia. L’èxit de l’any passat ha dut a repetir la plaça Sant Roc com a punt de celebració, donat que l’acollida va ser molt bona i la disposició de les casetes va donar sensació de recolliment.
 

La Fira de Santa Llúcia ha obert portes. Foto: Juanma Peláez


Festes de Nadal als barris

L’Ajuntament celebrarà tres grans festes de Nadal en tres emplaçaments de la ciutat. Concretament, el Parc del Nord n’acollirà el primer, el 16 de desembre, on es col·locarà un gran arbre de Nadal a la sortida de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat i es farà una activitat conjunta amb l’Avinguda Matadepera, que es tallarà al trànsit. Un trenet enllaçarà els dos espais.

El segon es farà el 22 de desembre a la plaça Bejamín García, a Can Rull, on s’hi faran activitats també vinculades amb el Nadal. La tercera gran festa es farà a la plaça Cristóbal Ramos, al barri de Torre-romeu, en una data encara per determinar.

El Nadal al centre

El centre de Sabadell acollirà diverses activitats, a banda de la Fira de Santa Llúcia. El dissabte 2 de desembre es farà la Nit de Compres que organitza Sabadell Comerç Centre, mentre que el passeig de la Plaça Major acollirà aquest any la Fira d’Artesans, que fins ara se celebrava a la plaça Doctor Robert. En aquest espai s’hi faran activitats com Teixint el Nadal, els jocs vinculats amb el passat històric de la ciutat adreçats als més menuts, o el Cap d’Any Infantil, el dia 31 de desembre al migdia.

A més s’hi farà el Flea Market i la Happy Food Trucks, que en aquesta ocasió s’allargà d’un a quatre dies, durant els dies del pont de la Constitució i la Puríssima. 

Pessebre vivent

Com a novetat, aquest any la Casa Duran acollirà aquest any i per primer cop un pessebre vivent. Serà gràcies a la participació del Teatre Sant Vicenç i la Joventut de La Faràndula. També hi prenen part l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell.
 

Un fanalet a la Cavaldada dels Reis d'Orient a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Nit de Reis

La nit més màgica de l’any anirà precedida per la Fira Reial, que un any més, i ja en van tres, s’instal·larà a Fira Sabadell. Les carrosses i els patges reials rebran els més petits, on podran deixar també les seves cartes, si no ho fan abans amb el carter reial, que aquest any s’instal·larà al Racó del Campanar.

Per rebre els Reis Mags, els més petits disposaran un any més del conte Nit de Reis a Sabadell, que es reedita amb el mateix text que l’any passat, de David Vila, i amb noves il·lustracions de Col·lectiu Bafarada. La cavalcada de Reis Mags recorrerà els carrers de Sabadell a través de l’Eix Central, de sud a nord.