Ana Pastor tocarà el crostó a Rufián pel to de les intervencions al Congrés

La presidenta de la cambra baixa citarà el portaveu adjunt d'ERC després que aquest mostrés unes manilles i desitgés la detenció d'"un tal M. Rajoy"

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:53h
Rufián, mostrant unes manilles al Congrés, dirigint-se a Zoido.
Rufián, mostrant unes manilles al Congrés, dirigint-se a Zoido.
La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha decidit advertir al portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, per la seva última intervenció en el ple de la cambra baixa, on ha tret unes manilles, ha acusat els cossos policials de l'Estat de "moldre a bastonades" els catalans i ha arribat a manifestar el seu desig que "un tal M. Rajoy" acabi detingut. Fonts de la presidència del Congrés asseguren que Pastor cridarà al seu despatx Rufián per fer-li veure el seu malestar davant el to de les seves intervencions i demanar-li que eviti nous episodis de falta de respecte al conjunt dels diputats.
 
El dirigent d'ERC, que en una altra intervenció va arribar a treure una impressora a l'hemicicle, ha aprofitat una pregunta al ministre Juan Ignacio Zoido per treure unes manilles des del seu escó, ha reptat diverses vegades el ministre a que el "mirés". "Vostès han fet de les seves presons el nostre malson, li asseguro que nosaltres farem de les nostres urnes el seu ", ha dit en referència a les eleccions del 21 de desembre. "Ens han mòlt a pals, nosaltres els moldrem a vots", ha dit en un altre moment.

Zoido li ha retret a Rufián que torni al Congrés a tenir "el seu minutet de glòria" i l'ha convidat a complir la promesa que va fer que només estaria al Congrés 18 mesos. "Potser no ha tornat a endollar la impressora per imprimir la seva renúncia a l'acta", li ha etzibat.