Joan Carles Sánchez lamenta que el partit l’hagi deixat sol

Marta Farrés i Ramon Burgués demanen perdó pels efectes del 'cas Mercuri'

Albert Segura
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 21:53h
Marta Farrés abraça Joan Carles Sánchez després del seu discurs
Marta Farrés abraça Joan Carles Sánchez després del seu discurs | Albert Segura

Marta Farrés abraça Joan Carles Sánchez després del seu discurs. Foto: Albert Segura


L’alcalde en funcions de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha lamentat en el Ple de comiat la solitud en què s’ha trobat en el mandat. Sánchez ha assegurat que fins i tot aquesta solitud ha vingut des de dintre del propi govern, on ha lamentat que no se li hagi fet costat en determinades ocasions. La tinent d’alcalde Marta Farrés i el regidor portaveu Ramon Burgués han aprofitat per demanar perdó pels efectes que el cas Mercuri han tingut a la ciutat.
 
“Recordo una frase del discurs d’investidura, i que va fer certa fortuna, i que deia: És l’hora de caminar sol; potser va ser massa premonitòria i tot, no pensava que la solitud fos tan gran, i en alguns moments fins i tot dintre del propi govern”, ha expressat Sánchez en el seu discurs.
 
Sánchez ha afegit que no oblida els bons moments, que al final serà el que romandrà en el record. De la mateixa manera ha agraït al seu partit, el PSC, “l’oportunitat d’haver representat la ciutat de Sabadell i d’haver après molt de la condició humana”, afegint-hi: “Hi ha experiències que et fan més fort i més lliure”.
 
Marta Farrés: “Sento haver-los fallat”
 
La tinent d’alcalde en funcions Marta Farrés, que va presentar candidatura a liderar el PSC a les primàries del partit, ha estat molt crítica amb el rumb que la formació i el govern municipal han pres en aquest mandat, on ha assegurat que creia que el partit estaria a l’alçada de les circumstàncies aquests darrers mesos: “M’hagués agradat que s’hagués disculpat pels esdeveniments d’ara fa un any i mig, jo a títol personal ho vull fer: crec que ni l’Ajuntament, ni la ciutat ni vostès s’ho mereixia, ho sento de veritat, i sento haver-los fallat”, ha assegurat amb veu tremolosa.
 
Farrés considera que ha faltat humilitat, autocrítica, admetre errors i sobretot prendre decisions contundents com a partit progressista que és el PSC. “Uns quants hem estat sols exigint-ho”, ha assegurat. Farrés, però, no deixa el partit amb l’esperança de seguir servint allà on li demanin, i s’ha remès a una anècdota amb la seva filla, que cada nit la posa a dormir, li explica un conte i es desitgen bona nit: “Quan surto de l’habitació em diu: Mare, marxa, però deixa la porta una mica oberta; doncs bé, així me’n vaig jo, treballant per Sabadell i deixant la porta una mica oberta”, ha conclòs.
 
Ramon Burgués: “Perdó per les molèsties”
 
El regidor i portaveu del PSC, Ramon Burgués, també ha volgut demanar perdó per la situació en què s’ha trobat la ciutat en els darrers mesos. Burgués, que va donar suport a la candidatura de Farrés a les primàries del PSC, ha estat el primer del seu partit a posar de manifest la situació viscuda des de finals de 2012.
 
“Perdó per les molèsties o els sentiments generats pels esdeveniments desenvolupats fa més de dos anys, sempre ens quedaran coses per fer, millorar, i sempre ens quedarà un deute amb al ciutadania”, ha assegurat.