21 detinguts per la batalla campal entre ultres, alguns del Sabadell, durant el 12-O

Es van llençar cadires i taules de la terrassa del bar Zurich de Barcelona

Els ultres identificats pels Mossos després de la batalla campal
Els ultres identificats pels Mossos després de la batalla campal | Adrià Costa
Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat el 16 de novembre a les 23:05h
La policia espanyola ha detingut a Barcelona i Madrid un total de 21 joves acusats de participar en la baralla a l'exterior del bar Zurich, a la Plaça Catalunya de el passat 12 d'octubre entre grups ultres després de la manifestació de la Hispanitat. Segons fonts policials, es tracta de persones seguidores d'equips de futbol del València C.F., Sabadell i membres del Frente Atlético amb ideologia similar però que estan enemistats entre si.

Durant la disputa, els membres dels grups es van llençar taules i cadires de la terrassa de l'establiment i un agent de la Guàrdia Urbana es trobava al lloc dels fets va resultar ferit. Concretament, els agents han arrestat 14 persones a Madrid i set a Barcelona. Aquest matí, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ja havia avançat que la policia espanyola havia detingut set persones de "tendència ultra".

El ministre ho ha avançat durant la sessió de control del Congrés dels Diputats i en resposta a una pregunta del portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, sobre l’actuació dels agents de les policies espanyoles a Catalunya.

Els detinguts havien participat en la manifestació convocada per Societat Civil Catalana i altres entitats el 12 d'octubre amb motiu del Dia de la Hispanitat. Alguns dels participants a la batalla campal van ser identificats pels Mossos d'Esquadra poc després dels incidents.

Vídeos de la batalla campal protagonitzada per dos grups ultres a la plaça Catalunya