Dos socis de govern a Sabadell reclamen que es restitueixin les banderes espanyola i europea

Ho fan després que Crida i ERC aplaudissin la retirada de les banderes per ordre de l'alcalde, Maties Serracant, un cop el Parlament va declarar la República catalana | Demanen deixar enrere els simbolismes i centrar-se en treballar per a la ciutat

Les dues banderes de Ciutadans i Guanyem a l'Ajuntament de Sabadell
Les dues banderes de Ciutadans i Guanyem a l'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:54h
Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell han emès un comunicat conjunt on demanen als seus dos socis de govern, Crida per Sabadell i ERC, que es reposin les banderes espanyola i europea. Ho fan després que el passat 27 d'octubre es van retirar dels pals oficials, una decisió que l'alcalde, Maties Serracant (Crida), va assumir de manera personal un cop el Parlament va declarar la República catalana, i que va ser aplaudida pel grup municipal d'ERC. 

La decisió ha tensat el govern, donat que ni Unitat pel Canvi ni Guanyem Sabadell la comparteixen, però també amb la major part de l'oposició. Tant és així que PSC, Ciutadans i PP han exigit la restitució de les banderes, i es van sumar a la concentració unionista convocada per Societat Civil Catalana (SCC) divendres passat, que va acabar amb aldarulls.

"Considerem que la gestió dels elements simbòlics no pot quedar només en mans de l’alcalde o del govern, sinó que formen part de la responsabilitat del conjunt del consistori", assenyalen en un comunicat. Per aquest motiu, els dos partits han presentat una moció a la Junta de Portaveus perquè siguin reposades les banderes espanyola i europea retirades de l’edifici consistorial.

"Tots dos grups ja vam expressar el nostre rebuig a aquesta acció unilateral presa per l’alcalde i ara, en la primera Junta de Portaveus convocada després d’aquest fet, formalitzem aquesta voluntat a través d’aquesta moció", afegeix el text, destacant que es fa en pro de la convivència. "Entenem que la retirada de les banderes és un acte excloent que no l’afavoreix, així doncs, millor deixar-nos de simbolismes que ens divideixen i centrar-nos en les nostres responsabilitats a la ciutat”, atribueixen en paraules del portaveu d'Unitat pel Canvi, Joan Berlanga.

"Va costar molt aconseguir unes administracions democràtiques que representin a tothom i vetllin pel bé comú", recorda, segons el comunicat, la regidora portaveu de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez. Amb tot, la decisió de retirar les banderes va dur al grup de Martínez a penjar una bandera espanyola republicana, la tricolor, com a resposta a l'acció de Ciutadans de penjar una bandera espanyola a la finestra del seu despatx.