​Alcalde, no els donis la vara!

Anna Ladrón

Afectació de les flames | NacióSabadell
per Redacció, 14 de novembre de 2017 a les 11:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mentre el nostre alcalde, Maties Serracant, volava cap a Brussel·les per donar suport a un acte independentista amb altres 200 batlles més de tot Catalunya, jo em despertava per anar a treballar, com cada dia. Vaig obrir les finestres per ventilar la casa, com cada dia. Però avui no era un dia normal. L'olor a cremat i a fum era tan fort que vaig haver de tornar a tancar immediatament per no intoxicar-me.

No era la primera vegada que passava això, i vaig deduir que havíem patit una altra nit d'actes vandàlics als carrers, molt habitual des de fa uns mesos a la nostra ciutat. Una nit de descontrol mentre el nostre alcalde, assegut còmodament en un avió, portava a la mà la seva vara de comandament per recolzar l'expresident Carles Puigdemont a la capital belga... i no als seus veïns i veïnes. A Brussel·les, una ciutat on no arriba l'olor a fum dels cotxes i contenidors cremats aquí.


Alcalde, no els donis la vara a Brussel·les, si us plau, i torna a Sabadell per atendre els teus conciutadans afectats! Ells, nosaltres, et necessiten també aquí per donar resposta als problemes més propers, que cada vegada són més. Sembla que els has oblidat per perseguir un objectiu sobiranista que ha aturat encara més una ciutat que va a la deriva des de fa molts mesos.

Aquesta vegada el resultat ha estat: 21 contenidors cremats i 25 cotxes calcinats. Unes xifres que se sumen a desenes d'elements del mobiliari públic -el que paguem entre tots- que s'ha fet malbé des que el nostre Ajuntament ha decidit mirar cap a un altre costat mentre els «piròmans nocturns» actuen impunement i sense control.


I això no és una percepció meva, només cal recordar que l'any 2016 s’havien cremat a Sabadell 108 contenidors d'escombraries. La seva substitució va representar per a les arques municipals unes despeses de 120.000 euros, i ja veurem el que ens costarà ara als sabadellencs i sabadellenques la inacció del govern local per preservar l'erari públic. Serracant i el seu govern no aborden un problema creixent, com és el vandalisme als carrers dels últims dos anys, i tampoc no aporten mesures per pal·liar els seus efectes. En lloc de posar sobre la taula una actuació concreta, o una iniciativa en aquest sentit, el nostre alcalde agafa un vol cap a la capital de la Unió Europea.

Trobarà allà una solució per acabar amb el vandalisme? Buscarà la manera de mantenir els carrers nets? Recopilarà informació per millorar la seguretat als barris? Crec que no és la seva principal prioritat en aquesta excursió.

Penso que s'ha de confeccionar un pla de seguretat i ampliar la presència de la Policia Municipal en aquells punts on s'ha detectat un major nombre d'actes vandàlics. Falta policia de proximitat, agents ben equipats, i efectius suficients per a una ciutat com la nostra. Tot això es fa evident en nits com la de fa uns dies.

Fa uns mesos que l'alcalde va informar sobre una operació especial que els actuals caps de la Policia Municipal havien dissenyat i, suposadament, posat en marxa. Sabem alguna cosa d'això? Està funcionant? Tot apunta que tot plegat ha estat un fracàs ja que la crema de contenidors no només no s'ha reduït sinó que s'ha incrementat.

Tampoc en sabem res sobre la notícia que fa uns mesos va fer pública el govern respecte a la instal·lació de contenidors metàl·lics als carrers de la ciutat per evitar la seva crema. Encara estic esperant trobar-me amb algun recipient metàl·lic.

Del que sí estic segura és que Maties Serracant torna a demostrar que no treballa per la seva ciutat, i tampoc pels problemes que dia a dia afecten als seus conciutadans. L'única manera d'explicar la seva marxa a la capital belga en una nit de caos com la de fa uns dies és que està més pendent del que passa fora que a dins de Sabadell.

Alcalde, deixa de donar la vara a Brussel·les i preocupa't dels molts problemes que tens a casa teva!

 

Participació