VÍDEO i FOTOS Els Mossos intervenen més d'un miler de plantes de marihuana a l'entorn de Sabadell

Algunes de les plantacions estaven amagades darrere una llibreria i en un búnquer sota unes pistes de tennis | Són operatius duts a terme des de la comissària de Sabadell en l'últim mes i mig

El comís de marihuana dels Mossos de Sabadell
El comís de marihuana dels Mossos de Sabadell | Nació Sabadell / Cedida
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat el 15 de novembre a les 19:12h

L’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell ha recollit més d’un miler de plantes de marihuana en diverses plantacions amagades, fins i tot en llocs recondits i inimaginables, segons ha pogut saber NacióSabadell. Es tracten de diversos operatius que el cos ha dut a terme a Sabadell, Castellar, al poble de Sant Feliu del Racó i Sant Llorenç Savall en l’últim mes i mig, després de mesos d’investigació i que ha comportat la detenció de diverses persones. Precisament, la sofisticació dels amagatalls és el que ha sorprès la policia catalana com ara en un búnquer sota unes pistes de tennis o darrere una llibreria.
 
La primera troballa va ser en un soterrani d’una casa ocupada, al municipi veí de Castellar. Van comissar 250 plantes i es van detenir dues persones per un delicte de salut pública. També es van trobar estris que es feien servir per a la plantació, a més el sistema elèctric estava punxat. Poc després, a Sant Feliu del Racó es van trobar unes altres dues, on es van recollir 60 plantes amagades darrere una llibreria de fusta. Tot plegat, mitjançant un complex sistema d’obertura.
 

El búnquer de sota les pistes de tennis a Sant Feliu del Racó Foto: Nació Sabadell / Cedida

 

Els 120 quilograms obtinguts del búnquer Foto: Nació Sabadell / Cedida

 

Comís de marihuana dels Mossos de Sabadell Foto: Nació Sabadell / Cedida


Al mateix poble, els Mossos van descobrir un altre punt de producció d’aquesta droga. També en una ubicació sorprenent com en un búnquer sota unes pistes de tennis. En total es van intervenir 120 quilograms i que podrien tenir un valor de 20.000 euros.  
 
Aquest mes de novembre, l’operatiu policial ha donat dos cops més. El primer, després de mesos d’observació en una urbanització del mateix Sant Feliu del Racó, on es van trobar 501 plantes en un soterrani d’una casa ocupada. La instal·lació utilitzava l’electricitat de forma fraudulenta i hi havia tres gossos de raça perillosa, que no es trobaven en correctes condicions, per dissuadir els curiosos.
 
El segon cop policial va acabar amb 577 plantes recollides. A diferència dels altres operatius, era casa dels encarregats de cuidar la plantació, però no hi residien. Tenia la llum punxada i suposava un perill d’incendi, ja que superava amb escreix el consum habitual d’un immoble d’aquestes característiques.
 

La cocaïna intervinguda a la plaça d'Espanya de Sabadell Foto: Nació Sabadell / Cedida


Cocaïna a Sabadell  
 
A més del comís de marihuana, també es va atacar un punt de venda de cocaïna a Sabadell, a la plaça d’Espanya, detenint una persona. Els Mossos, gràcies a la col·laboració ciutadana, va comissar 50 grams d’aquesta droga i que, segons fonts policials, podria superar els 3.000 euros de benefici.