L'Ajuntament de Sabadell reposa la pancarta en defensa dels presos polítics

Es va retirar divendres per la convocatòria d'una concentració unionista

Pancarta en defensa de la llibertat dels presos polítics a Sabadell
Pancarta en defensa de la llibertat dels presos polítics a Sabadell | Albert Segura
Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:53h
L'Ajuntament de Sabadell ha reposat la bandera que demana la llibertat per als presos polítics que divendres es va retirar del balcó d'Alcaldia. La decisió es va prendre davant la convocatòria d'una concentració unionista a la plaça Sant Roc.

La pancarta es va posar després que els presidents d'Òmnium i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, van ser engarjolats, i presideix el balcó de la plaça Sant Roc des de llavors. Tot i això, la convocatòria d'una concentració unionista va dur el govern municipal a optar per treure-la per motius de seguretat.

Concretament, els antecedents de l'Ajuntament de Barcelona, on en una manifestació unionista es va malmetre pancartes en defensa del procés i la llibertat, i els de dilluns passat, en què una altra concentració a Sant Cugat va acabar amb l'arrencada de la pancarta de 25 metres que demanava la llibertat per als presos polítics, van dur l'Ajuntament a fer el mateix davant la concentració que va convocar Societat Civil Catalana a Sabadell. La van secundar grups polítics com PSC, Ciutadans i PP, i va acabar amb l'atac per part d'un grup ultra amb membres de l'organització d'extrema dreta Democracia Nacional a un grup de periodistes.

Passada la tempesta, l'Ajuntament ha tornat a restituir la pancarta. No ha fet el mateix, però, amb les banderes espanyola i europea, tot i les demandes de les 3.000 persones, segons fonts municipals, que es van concentrar divendres a Sant Roc.