L'advocat de Puigdemont afirma que els presos polítics poden ser alliberats «en pocs dies»

Pronostica l'alliberament del vallesà i veí de Sabadell Jordi Cuixart i dels altres nou empresonats

Jaume Alonso-Cuevillas sortint d'una visita als consellers del PDECat empresonats a Estremera
Jaume Alonso-Cuevillas sortint d'una visita als consellers del PDECat empresonats a Estremera | ACN
Redacció
13 de novembre del 2017
"Si tot va bé, podrem tenir els presos a casa en pocs dies". L'advocat del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i diversos consellers empresonats, Jaume Alonso-Cuevillas, ha publicat aquest missatge a Twitter on obre la porta a l'alliberament dels presos polítics, incloent els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

El lletrat recorda que "cada nit dormida a la presó ha estat una ignominiosa injustícia": Divendres passat, la defensa de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va presentar un escrit al Tribunal Suprem perquè assumeixi la causa contra el Govern que està instruint l'Audiència Nacional i que ja ha suposat l'empresonament de diversos consellers. El Suprem, en canvi, va permetre a Forcadell eludir la presó amb una fiança, de manera que si assumís la investigació contra l'executiu català també podria posar fiances a la resta de presos. 

El text del lletrat defensor de Forcadell argumenta que totes dues causes tenen una connexió evident -tot assenyalant que les querelles de la Fiscalia són pràcticament idèntiques-, i que la investigació hauria d'estar centralitzada per un sol òrgan judicial. Així mateix, també al·lega que la dispersió provoca indefensió als investigats i que el fet que la investigació impliqui aforats i no aforats no és condició per separar-la.