​Els agressors de la manifestació unionista de Sabadell portaven símbols nazis

El col·lectiu formava part del partit d’extrema dreta Democràcia Nacional | Van increpar, insultar i empènyer diversos periodistes que van haver de ser escortats

Un home amb una samarreta de simbologia nazi
Un home amb una samarreta de simbologia nazi | Ruptly
Redacció
11 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:30h

Els participants de la concentració unionista d’aquest divendres a Sabadell que va acabar amb atacs a periodistes duien imatges i símbols de caràcter nazi. Es tracta d’integrants del partit espanyol d’extrema dreta Democràcia Nacional, que van dirigir l’atenció dels manifestants cap a la premsa que cobria l’acte i, de retruc, va arrossegar diversos dels participants a la concentració en el seu atac.

Concretament, la manifestació va discórrer amb una certa normalitat, tot i els insults dirigits a l’alcalde, la petició de presó per a Carles Puigdemont i la retirada de la bandera espanyola republicana que el grup municipal de Guanyem Sabadell va penjar de la finestra del seu despatx.

Al final de l’acte, una integrant de Democràcia Nacional va utilitzar la megafonia instal·lada per comunicar que hi havia periodistes de TV3 al lloc, assenyalant la zona on hi havia la premsa. Part dels integrants de la manifestació, que minuts abans ballaven pasodobles a la plaça, es van dirigir a la zona de càmeres i van increpar una reportera de l’agència de notícies alemanya Ruptly, però també a periodistes de NacióSabadell, ACN i Catalunya Ràdio.
 

Un home amb una samarreta de simbologia nazi. Foto: Ruptly


Concretament, a la periodista alemanya li van demanar de manera insistent l’acreditació per justificar que no treballava a TV3, mentre cridaven “TV3 manipuladora”. Els crits cada cop van ser més intensos, amb insults i empentes, també a la resta de periodistes que hi havia a la zona, motiu pel qual la Policia Municipal va evacuar-los fora de la plaça mentre un centenar de persones els escridassava perseguia i insultava.

En aquest grup hi havia persones que duien samarretes amb la inscripció A.H.T.R., un concepte que significa Adolf Hitler Tenía Razón. La samarreta en qüestió és fàcilment adquirible a internet, al preu de 10 euros. En el grup, entre altres persones, hi havia Albert Bruguera, delegat de Democràcia Nacional a Catalunya.
 

Salutacions feixistes a la concentració. Foto: Ruptly


Posteriorment, després d’increpar els periodistes, el col·lectiu es va desplaçar a la Rambla de Sabadell, on va iniciar una marxa en direcció sud, motiu pel qual els Mossos d’Esquadra van desplegar les unitats de la brigada mòbil i ARRO desplaçades a l’acte. L’objectiu del col·lectiu era el Centre Social Alliberat L’Obrera, però no hi van arribar donat que els Mossos van desplegar una barrera a l’alçada del carrer Brutau. Tot i els intents d’arribar-hi a través dels carrers adjacents, no van aconseguir-ho.