​L’Entesa recorrerà l’arxivament de la causa de Ca n’Alzina

La formació ha rebut amb “estupor” la mesura judicial

Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:59h
L’Entesa per Sabadell ha anunciat que presentarà recurs d’apel·lació contra la decisió de sobreseïment provisional i arxivament de presumptes irregularitats a la finca de Ca n’Alzina contra l’exalcalde de Polinyà, Ramon Mayoral, l’arquitecte municipal d’aquest municipi, Lucho Rodríguez, i els regidors d’Urbanisme de la localitat i de Sabadell, Maite Morao i Josep Ayuso respectivament. Encara que la jutge manté l’acusació sobre el propietari, Quirze Elias.
 
La formació ha justificat aquesta decisió perquè “s’investigui en profunditat les responsabilitats dels tècnics i polítics que van afavorir i/o tolerar les nombroses actuacions il·lícites en un espai qualificat com a no urbanitzable i d’alt valor agrari”.
 
En aquest sentit, ha subratllat que “totes les actuacions il·lícites comeses” a Ca n’Alzina no s’haguessin pogut fer “sense la necessària connivència entre els seus promotors i el govern municipal socialista”. Ha apuntat cap a la “manifesta inacció dels responsables municipals”, així com la “suspensió dels expedients de disciplina urbanística i l’intent d’aprovar un pla especial que tenia com a únic objectiu regularitzar les irregularitats comeses”.
 
Per això ha rebut amb “estupor” la resolució de la jutge que instrueix les diligències prèvies del sumari d’aquest cas. D’altra banda, ha titllat “d’inèdit” que no admeti l’Ajuntament de Sabadell com acusació particular.