El CAET porta a Terrassa el monòleg d'Elvira Lindo «La sorpresa del roscón» en una versió de Paco Mir

A l’obra, la protagonista intepretada per l'actriu i narradora Assun Planas reflexiona sobre quin va ser el moment en què va començar a equivocar-se a la vida

Assun Planas és la protagonista del monòleg.
Assun Planas és la protagonista del monòleg. | CAET
Redacció
11 de novembre del 2017
Un conte nadalenc transformat en monòleg. El proper diumenge 12 de novembre el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa - CAET presenta La Sorpresa del Roscón, una obra d’Elvira Lindo interpretada per Assun Planas i sota la direcció de Rafel Lladó.

Aquest monòleg és el resultat d’un intens treball, fruit de l’amistat entre l’intèrpret i l’autora i al qual ara s’hi incorpora la mirada d’un referent com en Paco Mir, que n'ha ampliat el text. Estrenada la primera versió a l'any 2004, l’obra que es podrà veure aquest diumenge a les 18h no ha deixat d'evolucionar en els últims anys amb un ampli recorregut pels teatres d'Espanya i Portugal.

Les reflexions de Corina

La sorpresa del roscón demostra que petit format i qualitat van també de la mà. La història es centra en els pensaments de Corina, la protagonista del monòleg, que intenta comprendre en quin moment de la vida va començar a equivocar-se. 
Després de quinze anys de vida de missionera a Guinea Corina abandona els hàbits per casar-se amb un càmera de televisió. Seguidament, crea un alberg per a persones sense sostre fins a acabar intimant amb un indigent. Tot això i més esdevé una profunda reflexió per a la protagonista durant els tres darrers dies de Nadal amb la seva família. Davant seu, el tortell de reis.

En paraules d'Elvira Lindo...

“Per a mi escriure és donar vida a aquestes veus que em ronden en el cap, que passegen amb mi, que omplen el silenci de qualsevol activitat quotidiana. La Sorpresa del Roscón és una transcripció. Passejava en la tardor del 2001 per Central Park i la veu d'una dona, Corina, em va envair el passeig, em va posseir com si la conegués de tota la vida i al final del meu passeig no hi havia dubte: tenia en el meu poder un personatge, la seva vida, frustració, la seva violència. Ho vaig escriure d'una tirada.”

Horaris i preus

Dia: Diumenge 12 de novembre
Hora: 18h
Lloc: Teatre Alegria de Terrassa
Durada: 60min
Preu: 10,50€