VÍDEO Alerten que la presència de porcs vietnamites fa perillar la puresa del porc senglar de Collserola

El Consorci del Parc Natural de Collserola té detectades tres famílies amb animals encreuats

Exemplars de creuament de porcs senglars amb porcs vietnamites
Exemplars de creuament de porcs senglars amb porcs vietnamites | betevé
Redacció
12 de novembre del 2017
Actualitzat el 15 de novembre a les 9:33h
El Parc Natural de la Serra de Collserola s'estima que viuen entre 800 i un miler de porcs senglars. Uns animals que, amb el pas dels anys, s'han fet al territori. Doncs, aquesta puresa podria posar-se en perill. Segons informa betevé, el Parc ha identificat la irrupció de porcs vietnamites que al creuar-se amb els autòctons suposa una amenaça.  

Per ara, des del l'organisme han descobert tres famílies, un fenomen que han calculat hauria començat per primavera. En la informació del canal televisiu, un biòleg del Parc de Collserola ha afirmat que la capacitat reproductiva d'aquests exemplars és major que la dels porcs senglars, gairebé del doble.  

D'aquesta manera, està provocant un creixement de la població. Precisament, contra això estan lluitant ajuntaments del Vallès, destinant esforços i recursos. A més, de l'aplicació d'una prova pilot, entre d'altres mesures. 



El Parc Natural de Collserola ha atribuït la presència d'aquests exemplars domèstics, perquè s'han escapat o bé per abandonament dels propietaris. Es tracten d'uns animals que són de companyia i s'han popularitzat en els últims deu anys, però que des de fa dos es veuen per aquestes contrades.