L'unionisme convoca una concentració aquesta tarda al centre de Sabadell

Societat Civil rubrica la crida mentre que l'entorn sobiranista demana no freqüentar la zona per evitar possibles enfrontaments

Concentració unionista el passat mes d'octubre a Sabadell
Concentració unionista el passat mes d'octubre a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:53h
El mateix dia que la presidenta del Parlament i veïna de Sabadell, Carme Forcadell, haurà passat la nit a la presó, l'unionisme ha convocat una concentració a la plaça Sant Roc de la ciutat. Ho fan sota el paraigües de Societat Civil Catalana amb la intenció d'obligar el govern municipal a restituir la bandera espanyola, així com l'europea, dels pals oficials del terrat, d'on van ser retirades el dia en què el Parlament va declarar la República Catalana.

Es preveu que hi participin també representants de partits com Ciutadans i PP. La mobilització s'ha convocat a les 19.00 hores, però s'espera que els participants comencin a arribar des d'una hora abans.

És per aquest motiu que des dels sectors sobiranistes s'ha fet una petició a través de les xarxes perquè si no es comparteix l'ideari dels convocants s'eviti passar per la zona. Amb tot, la darrera mobilització unionista a la ciutat, celebrada el 6 d'octubre, va congregar unes 150 persones a la plaça Sant Roc, amb incident anecdòtic, quan un ultra va arrencar un cartell en què s'agraïa l'organització de l'1-O a l'escola Joanot Alisanda i el va intentar destrossar a mossegades.
 

L'home ha intentat destruir sense massa èxit la pancarta. Foto: Juanma Peláez


Menys esperançadores són les darreres mobilitzacions a Barcelona i Sant Cugat del Vallès. A la capital catalana, un grup d'ultres van agredir una treballadora de la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat després de la manifestació del 29 d'octubre.

A Sant Cugat, aquest mateix dilluns, una concentració convocada per VOX i Somatemps, i on hi van prendre part regidors de PP i Ciutadans, va acabar amb llançament d'ous i tomàquets a la façana de l'Ajuntament, d'on també van arrencar una pancarta similar a la que presideix el balcó principal a l'Ajuntament de Sabadell en defensa de la llibertat dels presos polítics. En aquest cas, es va identificar ultres que formen part del col·lectiu Último Bastión, procedents de Sabadell.

Per tot plegat, amb la mobilització s'espera aconseguir que l'Ajuntament retorni les banderes espanyola i europea als llocs oficials, una absència que ha fet que Ciutadans hagi penjat una bandera espanyola a la finestra del despatx del grup municipal, i que ja estat arrencada en diverses ocasions, la darrera aquest dimecres.