Empleats de la residència Ciutat de Sabadell protesten a les portes del centre

Demanen que es readmeti l'empleada acomiadada i es retiri la sanció a una altra

Redacció
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:12h
Imatge de la protesta que els empleats han dut a terme a la porta del centre.
Imatge de la protesta que els empleats han dut a terme a la porta del centre. | UGT

Imatge de la protesta que els empleats han dut a terme a la porta del centre. Foto: UGT


Diversos treballadors de la residència per a gent gran Ciutat de Sabadell s'han concentrat aquest dimarts a les portes del centre, segons ha informat el sindicat UGT. La plantilla exigeix a la direcció que readmeti una empleada acomiadada i que retiri la sanció a una altra. Tot i que els responsables sindicals atribueixen els fets a una actitud "despòtica i intransigent" dels responsables del centre, aquests han assegurat que la decisió de fer fora a una infermera i sancionar a una cuinera de l'equipament està relacionada amb la "manca de responsabilitat" d'aquestes a l'hora d'executar la seva feina. 

La UGT fa responsable de la situació al director del centre que afirma que "s’ha negat ni tan sols a parlar amb les representants sindicals, en una mostra més de la supèrbia amb la que
actua, i intentant justificar la seva actuació amb subterfugis i incriminacions als treballadors que poden acabar malament".

La Federació de Serveis Públics de la UGT del Vallès Occidental manifesta la seva decisió de no cedir davant d’aquest "acte d’intransigència", i de realitzar totes les accions que estiguin al seu abast per aconseguir la readmissió de la treballadora acomiadada, així com l’anulació de la sanció a una altra.

Antecedents

El sindicat assegura que l'acomiadament i la sanció "són conseqüència de l’oposició –des de fa un any- de la majoria dels treballadors a acceptar un canvi d’horari que empitjora notablement les seves condicions".

Per contra, la direcció de la residència Ciutat de Sabadell, afirma que "aquestes decisions no tenen res a veure amb aspectes organitzatius, sinó que estan vinculats amb una manca de responsabilitat davant una anomalia que es va produir".

Així adverteix que aquests fets no guarden cap mena de relació amb la proposta de canvi horari que l'empresa ha plantejat, i que només afecta a quatre cuidadores, no a les infermeres. "La proposta té per objectiu reduir les rotacions de personal perquè els residents puguin tenir al voltant sempre les mateixes cares", indiquen.