VÍDEOS ​Unes 5.500 persones omplen els carrers de Sabadell per reclamar l'alliberament dels presos polítics

Aquest dimecres Catalunya s'atura per protestar contra la repressió judicial d'Espanya i les entitats sobiranistes volen tornar a omplir els carrers i les places | Una manifestació des de l’Eix Macià a l’Ajuntament acaba amb la indicació d’anar a tallar la frontera amb França a Puigcerdà

Manifestació pels carrers de Sbaadell
Manifestació pels carrers de Sbaadell | Juanma Peláez
Redacció
08 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:43h

Unes 5.500 persones s’han manifestat aquest migdia pels carrers de Sabadell en el marc de la jornada d’aturada general convocada a tot el país. Es tracta d’una acció que persegueix la voluntat de reclamar l’alliberament dels presos polítics, concretament els membres del Govern de la Generalitat i els presidents d’Òmnium i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

La marxa ha acabat davant de l’Ajuntament amb la indicació del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Sabadell de mobilitzar-se a partir de les 16.00 hores per desplaçar-se a Puigcerdà i mantenir el tall de carreteres amb França. Es tracta d’una acció que persegueix la voluntat de reclamar l’alliberament dels presos polítics, concretament els membres del Govern de la Generalitat i els presidents d’Òmnium i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
La marxa ha acabat davant de l’Ajuntament amb la indicació del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Sabadell de mobilitzar-se a partir de les 16.00 hores per desplaçar-se a Puigcerdà i mantenir el tall de carreteres amb França. Per aquest motiu, el CDR ha emès un missatge a les xarxes demanant cotxes per fer el desplaçament, que s’iniciarà a partir de les 16.00 hores al Casal Popular El Tallaret, a la Creu Alta.

La manifestació ha iniciat a l’Eix Macià, després que s’hagi confeccionat un llaç groc gegant. La marxa ha comptat amb la simpatia de diversos ciutadans que han sortit als balcons amb cassoles. L’arribada s’ha fet al ritme d’una batucada a la plaça Sant Roc, on s’han fet els parlaments i s’ha emplaçat la gent assistent a seguir empenyent per aconseguir la consecució de la República catalana.
“No ens cansarem de dir que no és la lluita contra vosaltres, és contra un Estat no democràtic, és una lluita en defensa de la democràcia i en contra de tota forma d’autoritarisme”, s’ha explicat a través de megafonia. Amb tot, es preveu que a la tarda la ciutat se sumi a la convocatòria davant de l’Ajuntament, a les 18.00 hores.