CiU adverteix que no donarà suport a un govern d'esquerres si no se'ls té en compte

Alerten que l'exclusió de les negociacions pot tenir conseqüències immediates i recorden que les esquerres per si soles no sumen | Es decanten per un govern d’unitat amb cinc forces si no hi ha una aposta sobiranista

Albert Segura
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:15h
Carles Rossinyol i Toni Font, en roda de premsa
Carles Rossinyol i Toni Font, en roda de premsa | Albert Segura

Carles Rossinyol i Toni Font, en roda de premsa. Foto: Albert Segura


Convergència i Unió està notablement dolguda per l’exclusió de què han estat objecte per part d’Unitat pel Canvi i la Crida per Sabadell. Els nacionalistes, que defensaven un govern sobiranista per als propers quatre anys, asseguren que no donaran el seu suport a un govern d’esquerres després que els hagin vetat de qualsevol reunió per parlar de govern, i opten ara per un govern d'unitat o no donaran suport a cap altra proposta.
 
El candidat a l’alcaldia per CiU, Carles Rossinyol, no està disposat a què la seva força quedi exclosa de la configuració del nou govern de la ciutat, i assegura que no pensa acceptar que se’ls veti de les negociacions.  “Un govern d’esquerres no suma i nosaltres no estem disposats a què se’ns exclogui, no ho acceptarem, han jugat a una cosa molt fictícia”, assegura Rossinyol en declaracions a Nació Sabadell.
 
Davant d’aquest panorama, consideren que posar-se d’acord per investir un alcalde ha d’anar acompanyat d’una proposta de govern, i per aquest motiu es neguen a què se’ls deixi al marge de l’opció d’entrar-hi. “Nosaltres no vetem ningú, som totalment inclusius”, recorda Rossinyol, que lamenta l’actitud de les forces que han volgut fer els eu camí sense “ni tan sols escoltar-nos”: “No acceptarem que ningú exclogui a les més d’onze mil persones que ens van votar”, afegeix.
 
Per aquest motiu diu que o es compta amb ells o que no comptin amb els seus vots per aprovar una investidura en la qual no hi han tingut cap paper negociador. Si això passa, el govern alternatiu no tindria el suport suficient per tirar endavant la investidura del nou alcalde (14 regidors dels 27 del Ple), i això faria que Josep Ayuso fos el proper alcalde, amb 5 regidors, en tractar-se de la força més votada.
 
A tot plegat hi cal sumar la postura de Guanyem Sabadell, que amb dos regidors podria configurar el suport necessari per que el govern d’esquerres prosperi. Tot i això, la formació també s’ha sentit apartada de tota negociació, i només donarà suport a una proposta que ja compti amb la investidura assegurada; en cas contrari, la seva proposta per a l’alcaldia seguiria sent la de Marisol Martínez.