VÍDEO Sant Cugat denunciarà VOX i Somatemps per l'atac ultra que va patir dilluns

Una manifestació per la unitat d'Espanya va acabar dilluns al vespre amb aldarulls i llançament d'ous a la façana del consistori vallesà | L'Ajuntament reposarà la pancarta en defensa de la llibertat dels presos polítics que va ser arrencada

Aspecte de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat després de l'atac
Aspecte de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat després de l'atac | Albert Segura
07 de novembre del 2017
Actualitzat el 10 de novembre a les 9:03h

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha anunciat que l’Ajuntament denunciarà els col·lectius VOX i Somatemps pels danys que la casa consistorial va patir en el marc de la manifestació que van convocar dilluns al vespre. Així ho ha comunicat en una roda de premsa celebrada al consistori, després que aquest dilluns part dels integrants de la mobilització van arrencar la pancarta de 25 metres que lluïa al balcó per demanar la llibertat dels presos polítics i van llançar ous i tomàquets a la façana. Conesa ha anunciat que es reposarà la pancarta.

La concentració unionista va comptar amb uns 400 participants, entre ells ultres que van llançar ous i tomàquets a la façana. Això va provocar que quedés bruta, motiu pel qual l'Ajuntament hi ha destinat personal i recursos extra durant tot el dia d'avui.

“Ahir no es van tenir en compte les actituds cíviques que reivindiquem i des del màxim respecte a la llibertat d’opinió”, ha asenyalat l'alcaldessa, que ha avançat que l’Ajuntament denunciarà els fets. “Hem decidit presentar denúncia contra els organitzadors de la manifestació, perquè són instigadors d’uns fets violents, els condemnem”, ha explicat.

L'Ajuntament ja ha identificat alguns dels ultres, part dels quals provenen de ciutats veïnes, com són integrants del grup Último Bastión, de Sabadell.A banda, també ha reclamat que els regidors portaveus del PP i Ciutadans, Álvaro Benejam i Aldo Ciprian, que van participar de la concentració, se sumin a la condemna dels atacs. "Jo denuncio públicament els atacs que reben a les seves seus", ha recordat.