La UAB i la sabadellenca Kidnelis creen el primer joc català d’emprenedoria

Han fet una prova amb alumnes de sisè de l'Escola Nostra Llar

Els alumnes de l'Escola Nostra Llar provant el nou joc
Els alumnes de l'Escola Nostra Llar provant el nou joc | Kidnelis
Redacció
07 de novembre del 2017
El Departament d’Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona i la marca Kidnelis de Sabadell, especialitzada en jocs educatius, han signat un acord per crear el primer joc d’emprenedoria i gestió empresarial de Catalunya: Biznelis. Està previst que estigui acabat al desembre i contindrà més de 125 conceptes bàsics del món dels negocis.
 
La finalitat, però, no només serà fer diners, també inclourà altres valors d’aprenentatge com la responsabilitat, el creixement personal i professional i la reversió socials dels beneficis. El joc ha superat un test amb alumnes de sisè de primària de l’Escola Nostra Llar, així com amb estudiants universitaris i jugadors adults. D'altra banda, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat està estudiant integrar-lo en el programa educatiu.  
 
El soci fundador de Kidnelis, Joan Reixach, ha afirmat que l’aparició d’aquests valores no són “utòpics sinó reals. És un joc on queda exclòs l’atzar i s’incorporen el raonament i la presa de decisions per part del jugador”.
 
Els responsables de Biznelis són els professors de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, Carme Casablancas i Xavier Verge. “Trenquem tòpics com la importància del factor sort en l’assoliment d’objectius o que hi ha d’haver un únic guanyador que sigui el que més creixi o més riquesa acumuli”. Per això, en aquesta creació didàctica pot haver-hi més d’un vencedor.