VÍDEOS i FOTOS Nou matí de talls a l'autopista C-58 i altres vies per la llibertat dels presos polítics

Des de primera hora del matí es registren retards a la línia R2 Nord de Rodalies i hi ha afectacions en diverses carreteres

Tall de l'autopista C-58
Tall de l'autopista C-58 | NacióSabadell / Cedida
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:40h

Nou matí de mobilitzacions per reivindicar la llibertat dels presos polítics. Des de primera hora d'aquest dilluns es registren incidències en diverses línies de Rodalies i autopistes. A nivell viari, la C-58 ha estat la via més afectada a l'alçada de Sabadell, amb una aturada que s'ha fet en els dos sentits de la marxa. La línia que pateix més afectacions és la R2 Nord, entre Llinars i Cardedeu, per obstacles a la via. S'han muntat palers demanant aturar el 155. Aquests obstacles, però, ja s'han enretirat. Ara per ara, es registren 30 minuts de retard.

L'acció a la C-58, a l'altura de Sabadell, ha comptat amb un centenar de persones, que han tallat l'autopista. Es tracta d'una acció coordinada que també s'ha dut a terme en altres punts del país, com la carretera C-17 entre Canovelles i la Llagosta.


L'acció s'ha iniciat a la plaça del Mil·lenari i ha avançat fins a l'autopista, a l'enllaç amb l'accés de Sabadell Centre. S'han tallat els dos sentits de la marxa, provocant una gran retenció.
 

Tall de l'autopista C-58 a Sabadell. Foto: NacióSabadell / Cedida
 

Tall de l'autopista C-58 a Sabadell. Foto: NacióSabadell / Cedida
 

Tall de l'autopista C-58 a Sabadell. Foto: NacióSabadell / Cedida
 

Tall de l'autopista C-58 a Sabadell. Foto: NacióSabadell / Cedida

 Cues quilomètriques a la N-340 a les Cases d'Alcanar

Passades les 7 del matí, desenes de persones han ocupat la carretera i l'han mantingut tallada durant una hora aproximadament. Les cues, quilomètriques, han arribat fins a l'entrada de la Ràpita. Entre els manifestants hi ha estat el pare del conseller d'Afers Exteriors Raül Romeva, en Jordi Romeva, que viu a les Terres de l'Ebre des de fa anys i és un membre actiu de la territorial de l'ANC.

Tallem novament la N-340 a les Cases! Llibertat presos polítics! pic.twitter.com/YooB8tEPLf

— CDR Alcanar (@CDRAlcanar) 6 de novembre de 2017
El caos s'encomana al Metro de Barcelona

Els problemes de circulació per estrenar aquest dilluns també afecten la línia L5 del metro de la capital catalana. Aquesta afectació, però, segons informen els serveis tècnics es deu a una incidència, no a cap mobilització ciutadana. La línia no està operativa entre Maragall i Horta. L'enllaç es fa en bus.