Una sabadellenca busca fer-se un lloc a la indústria de la música a Los Ángeles

El 2015 va aterrar en una acadèmia de música de Hollywood

La sabadellenca durant una actuació
La sabadellenca durant una actuació | Alessia Dalmau
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:38h
Al 6752 de Hollywood Boulevard, envoltat de museus, teatres i cinemes, es troba el Musicians Institute. Precisament ubicat en una de les cruïlles on es pot obtenir una de les millors instantànies del Hollywood Sing, el famós i espectacular cartell del barri de Los Ángeles que indica estar a la meca del cinema. Aquí va aterrar el 2015 Sònia Marín, una sabadellenca amb dots musicals que es va llençar a l’aventura per donar sortida aquesta “passió”.
 
Durant un any i mig va estar formant-se en aquesta acadèmia, ubicada en un “privilegiat” racó de Los Ángeles. “L’aprenentatge està enfocat a l’espectacle”, explica Marín i afegeix, “és una formació completa, no només es basa en la veu”. Això li ha servit per agafar taules en producció i gravació, que ara s’han traduït en la seva irrupció al mercat musical amb un single: Next to you, sota el nom artístic de Zyon Sole. I un altre que està en camí, que s’està ultimant amb l’enregistrament del videoclip. Tot plegat, ha d’acabar en la publicació d’un disc o ser l’ham per seduir algun productor de Hollywood.
 
El pas a l’altre cantó de l’Atlàntic
 
Arribar a la meca del setè art “no va ser fàcil”, havia de sortir de la, popularment coneguda, zona de confort. Un món que s’havia construït durant anys, llicenciant-se en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i sortint de la facultat amb feina en una auditoria. “Em van passar els anys i em vaig adonar que em faltava alguna cosa”, confessa.
 
Aquest xoc “amb la realitat” la va empènyer a prendre decisions “difícils”. “Vaig deixar el pis i renunciar a la feina”, relata i amb un visat per estudiar al Musicians Institute es va plantar als Estats Units. “No me’n penedeixo”, assevera i afirma que ha trobat “la felicitat interior”. Fent una mirada enrere, tot i que l’adaptació dels primers mesos els va passar practicant i fent-ho servir com un “refugi”, ha pogut endinsar-se en la indústria musical que des de Catalunya, remarca, no ho hauria aconseguit.
 

Imatge promocional de Sònia Marín, mentre residia a l'acadèmia de Hollywood Foto: Musicians Institute
 

 

La sabadellenca a la ciutat de Los Ángeles Foto: Brian Johnson


Malgrat els avisos de llençar-se “a una piscina sense aigua” i “l’ensurt” inicial davant tal anunci, la sabadellenca va acabar tenint el suport dels seus i que s’ha mantingut aquests anys. “La por és humana”, aprecia Marín.
 
El dia a dia a Los Ángeles
 
Tot i l’aventura, el pas del temps l’ha acabat convertint en una més de Los Ángeles. A banda d’assajar, també té una feina en paral·lel relacionada amb el món de la música que li permet “subsistir”. A més, les amistats i vincles que ha anat fet amb gent del sector ha generat una “col·laboració” entre ells. Així, per exemple, una experta en edició l’ajuda en el muntatge dels videoclips. Una mena de xarxa per optimitzar el talent d’uns i altres per tirar endavant.

“Hi ha mercat”, assegura la vallesana i espera continuar alimentant aquesta “passió”, que va anar educant primer, en una escola de música del carrer Gràcia de Sabadell i després, a Barcelona. Admiradora de veus com les de Nina Simone i del padrí del soul, James Brown, es troba còmode en gèneres com el funk i el rock. Així ho evidencia en les actuacions que va fent als Estats Units.