​Castellar reserva més de cinc milions d’euros per invertir en diferents àmbits fins a 2018

Es tracta de la inversió més important en els últims deu anys | Gairebé la meitat es destinarà la millora de la via pública

Redacció
06 de novembre del 2017
L’Ajuntament de Castellar ha elaborat una pla d’inversions de 5,1 milions d’euros per executar en 15 mesos en diferents àmbits. Són tres blocs: via pública, al qual hi destinarà 2,2 milions d’euros; equipaments, que hi aniran destinats 2,1 milions d’euros i medi natural o altres inversions compromeses en el pressupost de 2018, que té reservat 800.000 euros.
 
L’alcalde, Ignasi Giménez, ha assenyalat que és “l’esforç inversor més important de Castellar en els darrers deu anys”. Aquests més de cinc milions d’euros sortiran, d’una banda, 1,8 del pressupost municipal del proper any i de l’altra, 3,3 d’un romanent de tresoreria del 2016 de 2,9 i 400.000 euros procedents de les baixes en adjudicacions de projectes d’obra realitzades enguany.
 
Giménez ha precisat que aquests 3,3 milions d’euros han de correspondre “per normativa a inversions financerament sostenibles, és a dir, que no generin despeses posteriors de manteniment”.
 
Entre alguns dels treballs, emmarcats dins la via pública, hi ha 700.000 euros per completar l’Illa del Centre com ara pacificar el trànsit de vehicles i facilitar la mobilitat dels vianants i  potenciar el centre comercial, entre d’altres. Així com, remodelar els carrers dels nuclis antics del municipi i Sant Feliu del Racó, amb una partida de 474.000 euros.