Barberà es declara Ciutat Feminista

Preveu l’elaboració d’un ‘Pacte Local pel Feminisme’ i una revisió del nomenclàtor de carrers, equipaments i espais públics

Redacció
05 de novembre del 2017
Actualitzat el 08 de novembre a les 20:42h
Barberà és Ciutat Feminista i això suposa una sèrie de compromisos en perspectiva de gènere, a més de prosseguir amb la configuració de totes les polítiques compromeses des de fa anys. Es vol iniciar un ‘Pacte Local pel Feminisme’, que haurà d’incloure acords en els àmbits de l’educació, la comunicació i publicitat, el lleure, la cultura, els esports i la salut, entre molts d’altres.
 
També es preveu una revisió del nomenclàtor dels carrers, equipaments i espais públics de la ciutat “per visibilitzar l’aportació històrica” de les dones. La regidora de Programes per a col·lectius socials: Infància, Adolescència, Joventut i Igualtat, Feminisme i LGTBI, Mireia Sánchez, ha explicat que el feminisme “és un discurs polític que es basa en la justícia” i que la seva pràctica comporten “una ètica i una forma d’estar en el món”.
 
En aquest sentit, ha apuntat a fer “canvis estructurals” per transformar la societat i aconseguir una “veritable” democràcia vital que “reconstrueixi les institucions androcèntriques i patriarcals”. Això passa per “polítiques feministes que treballin per la consecució de l’equitat de gènere”.
 
Aquesta distinció es va declarar en el ple d’octubre, que va tenir lloc el passat 25 d’octubre. Una iniciativa que va comptar amb el suport de Junts per Barberà, Plataforma Ciutadana per Barberà, ERC, PSC i Recuperem Barberà i l’abstenció del PP.