VÍDEO «I'm a catalan»: l'emocionant vídeo per apel·lar Europa

Òmnium Cultural fa una crida a Europa per defensar els valors democràtics amb imatges des de Pau Casals als nostres dies

El vídeo d'Òmnium recorda les càrregues policials
El vídeo d'Òmnium recorda les càrregues policials
Redacció
04 de novembre del 2017
Actualitzat el 05 de novembre a la 13:50h

Òmnium Cultural fa una apel·lació a Europa amb un emotiu vídeo. En aquest nou audiovisual, l'entitat cultural fa un repàs històric des de l'època de Pau Casals fins a l'actualitat. Es rememoren les paraules magistrals que va pronunciar durant el discurs que va fer davant l'ONU, quan va anar a recollir la Medalla de la Pau l'any 1971: "I'm a catalan". Aquesta frase, curta però clara, s'utilitza per assegurar que la lluita contra el feixisme, la dictadura i les injustícies encara és molt actual i molt vigent en la societat catalana. 

En el vídeo es recorden les mobilitzacions per denunciar la crisi dels refugiats i també les accions que ha portat a terme de la societat catalana que "vol decidir el seu futur polític" i es denuncia que la resposta de l'Estat sempre ha estat un "no" rotund. La protagonista del vídeo, a banda de Casals, és una refugiada que ha estat acollida per Catalunya i que ara demana que tothom "l'ajudi, com en van ajudar a mi".

El vídeo mostra imatges del referèndum i sobretot de les càrregues policials. Per tot plegat, l'entitat cultural demana a Europa: "No ens deixeu sols, la lluita dels catalans hauria de ser la lluita de tots els europeus per salvar els valors democràtics".

La protagonista del vídeo és Azra Suljic, una jove bosniana que viu a Sant Celoni. Precisament la guerra de Bòsnia i Herzegovina a finals del segle passat va posar al descobert les vergonyes de les institucions europees.