L'Observatori Contra l'Homofòbia denuncia crits homòfobs contra Santi Vila a Madrid

L'entitat denuncia també "possibles comentaris homòfobs" de policies a Oriol Junqueras

Santi Vila, arribant a l'Audiència Nacional acompanyat del seu advocat.
Santi Vila, arribant a l'Audiència Nacional acompanyat del seu advocat. | Isaac Meler
Redacció
04 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:03h
L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) i l'entitat Arcopoli han presentat una denúncia a la Fiscalia de Delictes d'Odi de Madrid perquè asseguren que hi va haver crits de "marieta" a l'exconseller d'Empresa, Santi Vila, a l'entrada a l'Audiència Nacional. A banda, l'OCH ha denunciat els possibles comentaris homòfobs contra Oriol Junqueras en un vídeo publicat a diversos mitjans en el qual es pot veure i escoltar a uns "possibles policies" custodiant l'Audiència Nacional i fent comentaris com ara "al osito verás como lo van a poner" o "hasta que lo pongan a cuatro patas y le arreglen el ojo".

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha sol·licitat a l'àrea LGTBI de la Generalitat "l'actuació immediata" davant aquest "possible i greu" cas d'homofòbia a l'empara de l'article 11 de la llei contra l'homofòbia i del protocol del deure intervenció.

Eugeni Rodríguez ha recordat que "la situació política no ha de servir mai d'excusa perquè els missatges d'odi LGTBI-fòbics aflorin i quedin impunes". En aquest sentit, ha explicat que "els insults al crit de maricón a l'exconseller d'Empresa, Santi Vila, el 2 d'octubre van ser denunciats i notificats a Arcopoli i a l'Observatorio Madrileño Contra la Homofobia, els quals han denunciat els fets davant la Fiscalia de Delictes d'Odi de la Comunitat de Madrid perquè s'investiguin".

Les burles de policies contra Junqueras són les del següent vídeo, en aquest cas publicat pel 324: