Centenars de persones tornen a omplir la plaça Sant Roc com a protesta pels empresonaments

El govern municipal, amb el suport de CiU i els regidors no adscrits, signa un manifest que reconeix l'executiu de Puigdemont

La plaça Sant Roc ha tornat a ser centre de reunió de manifestants
La plaça Sant Roc ha tornat a ser centre de reunió de manifestants | Ajuntament de Sabadell
Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat el 05 de novembre a les 9:41h
La plaça Sant Roc ha tornat a ser escenari, per segona vegada aquest dijous, de centre neuràlgic de protesta per l'empresonament de vuit consellers del Govern. A diferència, de la concentració d'aquest migdia, la de la tarda ha estat multitudinària, deixant novament petit aquest emplaçament, convertit en una referència a la ciutat del procés català. A més, la mobilització s'ha sumat a la cita setmanal de la Roda de la pau, que té lloc a la plaça Doctor Robert.  
 

La ciutadania s'ha aplegat a les portes del consistori Foto: Ajuntament de Sabadell


Igual que es va fer amb l'empresonament dels líders de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, els membres de l'equip municipal, CiU i els regidors no adscrits, Lluís Monge i Carles Bosch, han signat un manifest conjunt, per aquest atac a "totes les llibertats democràtiques, individuals i col·lectives".

Un document en el que es reconeix el govern de Catalunya de Carles Puigdemont com el "legítim" de Catalunya, així com el Parlament el representant del poble català. El text també ha exigit "l'alliberament immediat" de tots els "presos polítics". S'insta que "s'acabi la persecució política" de tots els càrrecs electes.