ERC surt del govern del Consell Comarcal del Vallès per «coherència»

Atribueix la "complicitat i justificació" del 155 per part del PSC per trencar el pacte

Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:26h
ERC ha decidit sortir del govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) justificant-ho com un acte de "coherència" per la "complicitat i justificació" del PSC en l'aplicació de l'article 155. Els republicans trenquen així la coalició amb socialistes i PDECat.
 
La formació ha assenyalat que el 155 "liquida l'autogovern, limita els drets i les llibertats i persegueix els representants legítims de la ciutadania de Catalunya". No obstant això, ha valorat positivament la feina duta a terme durant els dos anys i mig de l'acord entre les tres forces al capdavant del CCVOC, precisant que hi ha hagut "una transformació i un impuls de la institució", després "d'anys erràtics" i sota la sospita de "pràctiques irregulars".

En aquest sentit, ha subratllat la transparència i la col·laboració "inequívoca" en els processos judicials oberts. ERC ha garantit que a partir d'ara portarà a terme una "oposició responsable i constructiva", posant per davant l'organisme, la ciutadania i els municipis.

Des del grup comarcal han recalcat "en especial" la tasca de les àrees de Territori i Sostenibilitat i de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida, posant com exemple la feina feta amb l'impuls del Protocol per a l’abordatge de la violència masclista, el Pla de polítiques de gènere, els plecs per a la licitació del Servei d’Atenció Domiciliària, l’Oficina Comarcal d’Habitatge, el dictamen sobre el règim legal dels habitatges buits, mesures d’estalvi i sostenibilitat energètica, les obres de prevenció d’incendis forestals i el projecte Boscos del Vallès, entre d'altres.