L'OSV celebra 30 anys d'emocions amb una exposició al Casal Pere Quart

És una mostra que reflexiona com ha de ser la música clàssica del futur

Redacció
04 de novembre del 2017
L'Orquestra Simfònica del Vallès ha presentat aquest divendres, al Casal Pere Quart de Sabadell, l'exposició 30 anys d'emocions, que romandrà oberta al públic fins al 15 de novembre. Es tracta d'una oportunitat única per conèixer una mica més i millor una de les institucions més importants del Vallès i descobrir que la música clàssica també pot ser divertida. En l’exposició s'hi presenten instal·lacions immersives per experimentar i s'hi podrà viure la clàssica d’una manera ben diferent a la que normalment es viu assegut en una butaca d'una sala de concerts.

Ho fa amb un vídeo 3D d’un concert de l’OSV al Palau de la Música Catalana. Una experiència per sentir la música com un músic més. També s'ofereix un so binaural 3D, per escoltar i reconèixer cada instrument que interpreta l’Himne a la Joia de la Simfonia núm. 9 de Beethoven. S'ha muntat la sala “Beethoven no era sord del tot”, amb la finalitat de gaudir de l’emoció de la música a les fosques i només amb el sentit de l'oïda. 

L’exposició pretén fer pedagogia de la música però també entretenir i divertir, perquè nosaltres sabem que la clàssica no és avorrida, almenys no la que fa la Simfònica.