Guerra de banderes a Sabadell: Guanyem respon a la «rojigualda» de Ciutadans amb una tricolor

L'han penjat a la finestra del seu despatx, que es troba paret amb paret amb la de la formació taronja

Les dues banderes de Ciutadans i Guanyem a l'Ajuntament de Sabadell
Les dues banderes de Ciutadans i Guanyem a l'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
30 d'octubre del 2017
Actualitzat el 05 de novembre a les 11:51h
L'Ajuntament de Sabadell s'ha convertit des de divendres en un dels exemples més evidents de la disparitat de visions que hi ha sobre la situació que està vivint Catalunya. Divendres a la tarda es van despenjar les banderes espanyola i europea de la part superior de l'edifici consistorial, una decisió, però que no va trobar el consens de tot l'equip de govern, donat que els socis Unitat pel Canvi (i Podem, integrada a la llista) i Guanyem Sabadell van manifestar el seu desacord en la decisió, motiu pel qual s'atribueix la decisió a Crida per Sabadell i ERC.

Com a resposta, dissabte Ciutadans va decidir penjar una bandera espanyola a la finestra del seu despatx, que dona directament a la façana principal, a la plaça Sant Roc. Aquest dilluns, però, Guanyem ha decidit respondre col·locant una bandera republicana tricolor a la del seu, que es troba paret amb paret amb el de la formació taronja.

Amb tot, el govern municipal no s'ha pronunciat oficialment sobre la divergència integra a l'hora de decidir despenjar les banderes espanyola i europea dels pals oficials. De fet, aquest mateix dilluns el primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga (Unitat pel Canvi), manifestava de nou la seva posició contrària a la retirada de banderes a través de la xarxa.
 

A banda, fonts consistorials han confirmat que al saló de plens es mantenen intactes els retrats de Carles Puigdemont i Felip VI, el primer presidint el ple i el segon darrera de la zona del públic, tal i com va decidir fer el govern local el novembre de 2015