procés català

Ciutadans «restitueix» la bandera espanyola de l'Ajuntament de Sabadell

L'Ajuntament va retirar les banderes espan

per Redacció, 28 d'octubre de 2017 a les 19:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El grup municipal de Ciutadans ha decidit penjar una bandera espanyola a la finestra del seu despatx a l'Ajuntament de Sabadell. Situat a l'entresòl, dona directament a la plaça Sant Roc, just al costat de la porta, i, per tant, és ben visible des del carrer.


La decisió l'han pres després d'exigir a l'Ajuntament de Sabadell que restitueixi les banderes espanyola i europea que ahir es van retirar, un cop el Parlament va declarar la República catalana. Ahir mateix ja es van aixecar diverses veus crítiques, com les dels mateixos regidors taronges, del PP i el PSC, tots a l'oposició, així com del mateix govern, com és el cas d'Unitat pel Canvi i Podem (que compta amb dos regidors dins d'Unitat pel Canvi).

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="es" dir="ltr">Hasta que el gobierno de <a href="https://twitter.com/hashtag/Sabadell?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Sabadell</a> decida restituir las banderas de España y Europa,haremos que el Ayuntamiento de todos cumpla con la ley <a href="https://t.co/CxMI7hBMlo">pic.twitter.com/CxMI7hBMlo</a></p>&mdash; Cs Sabadell (@cssabadell) <a href="https://twitter.com/cssabadell/status/924313443758469122?ref_src=twsrc%5Etfw">28 d’octubre de 2017</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Pel seu cantó, el PP ha anat una passa més enllà i ha demanat per carta al subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, que obligui a la restitució de les dues banderes retirades per tornar a "l'ordre legal" a l'Ajuntament. 

 

Participació