procés català

La despenjada de les banderes espanyola i europea a Sabadell tensa govern i oposició

Només Crida i ERC manifesten obertament la ferma voluntat de retirar-la de l'Ajuntament

per Redacció, 27 d'octubre de 2017 a les 21:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La despenjada de la bandera espanyola i l'europea de l'Ajuntament de Sabadell no s'ha fet amb consens. Les veus crítiques han arribat des de part de l'oposició, però també des de dins del govern, on s'ha fet sentir una discrepància manifesta per un gest que consideren que no representa totes les sensibilitats reflectides al ple.


Des de l'oposició, la protesta de Ciutadans i PP era esperada. Els taronges exigeixen el retorn de les dues banderes, mentre que el regidor popular, Esteban Gesa, ha fet el mateix clam, enllaçant a una notícia del diari ABC.
 

Pel seu cantó, el PSC local ha emès un comunicat en què demanen la restitució de les dues banderes, i titllen l'alcalde Serracant "d'irresponsable i irrespectuós. Un missatge que també han llançat a la xarxa en forma de piulada.

 
Però les veus discrepants també arriben des de dins del govern local. Unitat pel Canvi, segona força més votada a les eleccions de 2015 per darrera del PSC, ha piulat que estan en contra de la retirada de les banderes perquè "exclou sensibilitats". Podem Sabadell, que forma part també d'Unitat pel Canvi, ha fet córrer per les xarxes socials un missatge en què exigien la col·locació de les dues banderes.
 

Missatge de Podem Sabadell, difós a la xarxa. Foto: Podem Sabadell

 

Participació