Sergi Sabrià: «En el ple de dijous i divendres no us fallarem»

El diputat i portaveu d'ERC defensa des de Sabadell els Mossos, l'ensenyament català i crida al diàleg fins l'últim moment | Augura dies complicats on caldrà que tothom defensi les institucions catalanes

Francesc Baró i Sergi Sabrià a l'acte d'aquest dimecres
Francesc Baró i Sergi Sabrià a l'acte d'aquest dimecres | Juanma Peláez
25 d'octubre del 2017
Actualitzat el 26 d'octubre a les 10:10h

El diputat i portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, assegura que la decisió que prendrà el Parlament de Catalunya en el ple previst per aquest dijous i divendres no defraudarà el bloc sobiranista. Així ho ha dit des de Sabadell, on ha participat a l'acte "155, i ara què?" que s'ha celebrat aquest dimecres al vespre a Sabadell.

Si bé inicialment l'acte l'havia d'oferir el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, hi ha hagut un canvi d'agenda que l'ha obligat a participar a la reunió al Palau de la Generalitat, motiu pel qual Sabrià l'ha substituït a dalt de l'escenari de la plaça Doctor Robert. A la pregunta sobre si en el ple d'aquesta setmana s'aixecarà la independència, ha respost: "En el ple de demà i demà passat no us fallarem", una expressió que ha aixecat els aplaudiments dels assistents.
 

Acte amb Sergi Sabrià a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


En l’acte, que ha comptat amb la participació d’unes 2.000 persones i on s’han deixat dues cadires buides en record de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, Sabrià ha destacat que l’Estat espanyol ha empès els esdeveniments fins la situació actual, destacant que sempre s’ha optat per parlar amb Madrid per trobar una solució. “Tenim sempre una porta oberta, i continuarem així, perquè aquesta situació acabarà amb una taula de diàleg, potser trigarà, però acabarà així vulguin o no”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha destacat que Catalunya s’ha vist greument perjudicada després de tancar la porta a negociar un referèndum fins el 18 ocasions, les detencions dels càrrecs del Govern el 20-S o l’actuació policial de l’1-O. “Hem arribat a una situació on la secessió és l’únic remei a les agressions que estem patint, sobre drets fonamentals, i no només ho hem de fer perquè vam guanyar a les urnes, sinó perquè no tenim altre remei per defensar-nos”, ha assenyalat.
 

Acte amb Sergi Sabrià a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Sabrià també ha destacat que l’aplicació de l’article 155 sobre l’ensenyament “serà zero”, donat que no es pot aplicar canvis en programes així com així: “No podran fer que s’apliquin d’un dia per un altre, que els professors els expliquin per espanyolitzar tots els nens d’una manera màgica,  això és d’aplicació impossible”, ha destacat. 

I sobre els Mossos, tres quarts del mateix, després de demanar un aplaudiment per a ells: “A partir de demà continuaran tenint una situació molt complexa, necessiten que ens cantem que seran sempre nostres, perquè tindran situacions complexes on els hauria agradat no trobar-s’hi, però ells seran la policia nacional de la República”, ha apuntat.

Amb tot plegat, ha llançat un missatge als assistents: “Venen dies no fàcils, ens tocarà persistir i fer-ho conjuntament, des de la ciutadania, i ser al costat de les institucions que no ens han fallat fins ara i no ho farà a partir d’ara”.
 

Acte amb Sergi Sabrià a Sabadell. Foto: Juanma Peláez