​L'Ajuntament de Sabadell es prepara per respondre a l'article 155

Els grups municipals treballen en una moció de rebuig al que consideren un atac de l’Estat a les institucions catalanes

El ple tractarà la qüestió
El ple tractarà la qüestió | Albert Hernàndez
25 d'octubre del 2017
Actualitzat el 26 d'octubre a les 8:32h
L’Ajuntament de Sabadell assegura que s’està preparant davant l’atac que suposaria l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. Així ho ha destacat el portaveu del govern local, Joan Berlanga, que ha detallat que es treballa en una resposta en forma de moció per al ple municipal que se celebra aquest dijous.

La cita s’ha programat a partir de les 9.30 hores, mitja hora abans que comenci el ple del Parlament de Catalunya on s’ha d’abordar la situació política que viu el país i que podria servir per aixecar la suspensió de la declaració d’independència. “Vivim aquest moment en què hi ha dos activistes detinguts i l’amenaça imminent de l’aplicació de l’article 155 amb la conseqüent retallada de l’autogovern i un atac a les institucions catalanes inacceptable”, ha destacat Berlanga.

En aquest sentit, ha apuntat que si s’acaba aplicant l’article, “abordarem la qüestió per intentar donar respostes municipals a aquest atac”. Mentrestant, els grups municipals estan treballant en una moció com les que ja s’han presentat en altres municipis per rebutjar frontalment l’article. Amb tot, a l’orde del dia ja hi apareix una moció del grup municipal de Convergència i Unió en què manifesta el seu suport al Govern català.