Ripollet detecta un enverinament i atac a les colònies de gats del municipi

L'Ajuntament recorda que l'autor o autors contra aquests felins, protegits per normativa, podria ser sancionat amb fins a 20.000 euros

L'enverinament trobat a la colònia de gats de Ripollet
L'enverinament trobat a la colònia de gats de Ripollet | Ajuntament de Ripollet
Redacció
24 d'octubre del 2017
La Regidoria de Protecció Animal de Ripollet ha detectat un enverinament de la colònia de gats que hi ha ubicada a l’oest del municipi, a prop del Parc Oriol Martorell. Així com “actes de boicot” als aliments i estris que utilitzen les persones alimentadores autoritzades, que així ho acredita un carnet municipal, en diverses colònies repartides per la localitat.
 
És per això que el consistori ha recordat que els felins estan protegits per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat i que el seu maltractament està estipulat amb sancions de fins a 20.000 euros. A més, com ha afegit, “un perill per als altres animals com per a les persones, especialment els infants”.
 
L’Ajuntament, des de principis d’any, està duent a terme diverses iniciatives de protecció dels gats. Per exemple, va endegar un procés d’esterilització per mantenir el control de la població i evitar problemes associats al zel.
 
A l’estiu, d’altra banda, es van promoure aquestes autoritzacions a veïns de la població per alimentar els animals. Una desena conformen aquest equip per repartir-se la feina que donen la desena de colònies, sobre un cens d’un centenar de gats a Ripollet.